Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Φιλικός αγώνας: Π.Α.Ο. Κουφαλίων - Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (1-1)5-1. «Αντίδωρο» η εμφάνιση!

Στο αναμενόμενα πολύ δυνατό σημερινό φιλικό, η ομάδα μας αν και ανέτοιμη, πήρε πολύ υψηλό βαθμό! Απέναντι σε μια ομάδα πολύ πιο έτοιμη με σχεδόν 40 μέρες προετοιμασίας, πολύ πιο έμπειρη με πολλούς ποδοσφαιριστές με παραστάσεις και συμμετοχές εθνικών κατηγοριών, πολύ πιο δεμένη και ισχυρή αφού στον περσινό πολύ δυνατό και ποιοτικό κορμό της προστέθηκαν κι άλλοι 5-6 πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές και φυσικά μια ομάδα σε υπερθετικό βαθμό με πολλαπλάσιο μπάτζετ από την Πέλλα και τις υψηλότερες δυνατές βλέψεις, στάθηκε κυρίως στο πρώτο σαραντάλεπτο πάρα πολύ καλά και όχι μόνο την κοίταξε στα μάτια, αλλά πρέπει να αισθάνεται και αδικημένη με το 1-1 του ημιχρόνου, αφού ήταν καλύτερη σε όλους του τομείς.
Με το καλημέρα η ομάδα μας ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό, όταν μετά από έναν εξαιρετικό συνδυασμό και την μπάλα να αλλάζει με ταχύτητα και ακρίβεια πολλά πόδια ποδοσφαιριστών μας, πριν αυτή καταλήξει στον Γουστέρη, που πλάσαρε ιδανικά τον εξερχόμενο τερματοφύλακα των γηπεδούχων ανοίγοντας το σκορ και τον δικό του λογαριασμό τερμάτων ως επιθετικός της Πέλλας. Η Πέλλα πάρα πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, κυκλοφόρησε την μπάλα σε κάθε σημείο του γηπέδου και πειθαρχημένη ανασταλτικά, δεν άφησε πολλά περιθώρια στου γηπεδούχους, οι οποίοι εκτός του τέρματος της ισοφάρισης στο 23' με καρφωτή κεφαλιά του Λιόντα μετά από γρήγορη και δουλεμένη εκτέλεση κόρνερ που βρήκε ανέτοιμη την άμυνα της Πέλλας, δεν είχαν καμία άλλη καταγεγραμμένη ευκαιρία μπροστά στο τέρμα του Μανίκου! Αντίθετα η Πέλλα διατηρώντας σε διάρκεια την φρεσκάδα της στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αυτή που κυνήγησε πειστικά το δεύτερο γκολ, κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Ρέκο, Γουστέρη και Σιταρά, ενώ είχε και δύο αξιόλογα μακρυνά σουτ με τους Μπρατσούδη και Τοπάλη, ενώ ουκ ολίγες φορές με τις περίτεχνες ενέργειες, τις γρήγορες αντιδράσεις και εναλλαγές, οι ποδοσφαιριστές της, εξέθεσαν την μεσοαμυντική γραμμή των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με αρκετές αλλαγές, κι όσο κυλούσε το παιχνίδι αυτές πολλαπλασιάζονταν κυρίως από την Πέλλα, με αποτέλεσμα η πιο έτοιμη, πιο δεμένη και ποιοτική γηπεδούχος, να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να κερδίζει πιο εύκολα μπάλες, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να μιλάμε για κάποια ασφυκτική πίεση. Η εμπειρία της και η ποιότητά της, σε συνάρτηση με το ανακάτεμα από τις αλλαγές, την απόλυτα δικαιολογημένη έλλειψη συνεννόησης, συνοχής, καθώς και την ανετοιμότητα λόγω του πρώιμου στάδιου προετοιμασίας της δική μας ομάδας, ήταν αυτά τα στοιχεία που όχι μόνο της έδωσαν προβάδισμα στο σκορ στο 50' με τον Αιβάζη, αλλά και την αποτελεσματικότητα σε φάσεις που δεν μύριζαν γκολ, να τις τελειώσει εύστοχα διευρύνοντας τον δείκτη του σκορ με τέρματα του Τσακίρη στο 65', του Μποχωρίδη στο 75' και του Υψηλού με εύστοχο χτύπημα πέναλτι(πέναλτι που «έψαξε» ο ρέφερι στο δεύτερο ημίχρονο)  στο 90', στο τελικό 5-1. Απέναντι στα τέρματα των γηπεδούχων, η Πέλλα που είχε μερικά καλά διαστήματα και στο δεύτερο ημίχρονο, είχε να αντιπαραθέσει δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ψάρρα, στην πρώτη μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια το σουτ μπροστά και λίγο πλάγια από το τέρμα των γηπεδούχων να φεύγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στη δεύτερη το συρτό σουτ να εξουδετερώνεται με δυσκολία από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Η Πέλλα με μόλις 15 μέρες προετοιμασίας κι αυτές «σκάρτες», άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και υποσχέσεις με την παρουσία και απόδοσή της. Πειθαρχημένη, ανταγωνιστική, με ταλέντο, ταχύτητα, ποιότητα, αξιόπιστες επιλογές, πλούσιο βάθος και άριστα τακτικά στημένη στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε κάποιες από τις αρκετά μεγάλες δυνατότητες που έχει κι έδειξε σε μεγάλα διαστήματα του σημερινού αγώνα και που αναμένεται με την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις, να τις «δέσει και να τις βελτιώσει, αφού ο χρόνος είναι μόνο υπέρ της μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Κάθε αγώνας επίσημος ή φιλικός όπως ο σημερινός, μόνο μαθήματα και διδάγματα μπορεί να δώσει στο νεαρό ρόστερ της Πέλλας. Έστω κι αν η ομάδα μας, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναντήσει αντίπαλο τέτοιου βεληνεκούς και τέτοιας δυναμικότητας φέτος στα γήπεδα της ΕΠΣ Πέλλας.
Τα Κουφάλια στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως έβγαλαν πολλά καλά στοιχεία, με κυριότερο εκτός της δεδομένης ποιότητας, την κυνικότητα στο τελείωμα των φάσεων που χρειάζεται μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει στο καλύτερο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της χώρας, όπως αυτό της Α1 της ΕΠΣΜ. Παραταύτα το ευρύ 5-1 κολακεύει τους γηπεδούχους και αδικεί τους φιλοξενούμενους, χωρίς να σκιαγραφεί την πραγματική εικόνα του αγώνα.
Εποχιακά τα όποια λάθη από την διαιτητική τριπλέτα, με τον ρέφερι κοντά στις φάσεις.
Επόμενο φιλικό της ομάδας μας και τελευταίο πριν τις αναμετρήσεις του κυπέλλου, την ερχόμενη Τρίτη 5/9 στην Πέλλα στις 6 το απόγευμα, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Ευρωπού. Πριν την έναρξη του αγώνα, είναι προγραμματισμένος και ο ετήσιος καθιερωμένος αγιασμός του συλλόγου.
Η σύνθεση
Ξεκίνησαν τον αγώνα: Μανίκος, Σταυρακάκης, Σιαματάς, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης, Τοπάλης, Χαχαμίδης, Σιταράς, Ρέκος Β.Ι., Γουστέρης. Αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο: Υφαντίδης, Καραμούζας, Σιάγκας, Μυτακόπουλος, Παπαγεωργίου, Ζούζουλας, Κουνουπάκης, Μεταξάς, Ψάρρας.
































Δεν υπάρχουν σχόλια: