Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Ασία έχουν σκοτωθεί 1200 άτομα αλλά για τα δυτικά media είναι Παρασκευή

Σαρωτικό το πλήγμα των μουσώνων στη Νότια Ασία με εκατοντάδες θύματα από πνιγμούς, καταρρεύσεις και ασθένειες. Παρόλα αυτά, ο Χάρβεΐ και το Τέξας, μονοπωλούν τα δυτικά ΜΜΕ.
Με τα περισσότερα μεγάλα δυτικά Media να επικεντρώνονται στις ιστορικές πλημμύρες του Τέξας λόγω του τυφώνα Χάρβεΐ, ελάχιστη προσοχή δόθηκε στην τραγωδία που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στη Νότια Ασία.
Επί του παρόντος, η Ινδία, το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές πλήττονται από τις πιο ακραίες πλημμύρες που έχουν συμβεί στις χώρες αυτές τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι τεράστιες ποσότητες νερού έχουν προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 1.200 ανθρώπων ενώ περίπου 40 εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Νούμερα που φαντάζουν πραγματικά, ασύλληπτα.
Οι ζημιές που προκαλούνται στις υποδομές και στις γεωργικές εκτάσεις αναμένεται επίσης να επηρεάσουν τη Νότια Ασία πολύ καιρό μετά την υποχώρηση των πλημμυρών.
Γράφημα του Guardian με τις περιοχές που έχουν πληγεί. Ο Guardian είναι ένα από τα λίγα "μεγάλα" δυτικά ΜΜΕ που έχουν καλύψει εκτενώς τις καταστροφές με ρεπορτάζ:
Οι πλημμύρες αυτές προκλήθηκαν από τους ισχυρότατους μουσώνες. "Βλέπετε την κατάσταση στους δρόμους. Οι αρχές δεν κάνουν τίποτα. Περίμεναν τις καταιγίδες εδώ και 4 ημέρες. Ο δήμαρχος του Καράτσι έπρεπε κάτι να κάνει. Λαμβάνουν πολλά χρήματα για να φτιάχνουν αυτά τα πράγματα και δεν υπάρχει βελτίωση", δήλωσε ο Μοχάμαντ Φαράζ μιλώντας στο πρακτορείο Euronews.
Την ίδια ώρα, 18.000 σχολεία έχουν υποστεί καταστροφές. Σύμφωνα με την οργάνωση "Save Τhe Children", 1,8 εκατομμύρια παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο. Στο Μπανγκλαντές 697.000 κατοικίες εκτιμάται πως έχουν υποστεί ζημιές. Ανθρωπιστικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση για βοήθεια στις πληγείσες περιοχές μιας και εκτιμάται πως οι μουσώνες θα συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα.
Το τρομακτικό είναι επίσης πως το ένα τρίτο του Μπαγκλαντές βρίσκεται κάτω από το νερό. Στη χώρα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκτεταμένες καταστροφές σε γεωργικές εκτάσεις που φτάνουν μέχρι και το 1 εκ. στρέμματα. Επόμενη πρόκληση για τις χώρες αυτές, είναι η αντιμετώπιση επιδημιών όπως η χολέρα αλλά και η διάρροια.
Η μετεωρολογική υπηρεσία εκτιμά ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ινδία και τις επόμενες 24 ώρες και γι’ αυτό κάλεσαν τους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους.

Φωτογραφία: AP Photo/Shakil Adil
Πηγή: News247.gr με πληροφορίες από: Guardian, Euronews, Save Τhe Children

Δεν υπάρχουν σχόλια: