Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Νίκη Καλής - Μ.Α. Πέλλας (0-1)0-1. Η Νίκη Καλής τα ονόματα, ο Μ.Α. Πέλλας τις χάρες ...

Μια πολύ σημαντική και δίκαιη εκτός έδρας νίκη από κάθε άποψη πέτυχε σήμερα ο Μ.Α. Πέλλας χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, έχοντας όμως όλα εκείνα τα στοιχεία που σου δίνουν το τρίποντο σε τέτοια παιχνίδια. 
Η ομάδα μας που είχε τακτική, πειθαρχία, σοβαρότητα, αγωνιστικότητα και προσανατολισμό στο παιχνίδι της, μπορεί στο τέλος να πήρε μόνο μια επαγγελματική νίκη με το φτωχό 0-1, αλλά αυτή ήταν πέρα για πέρα δίκαιη και το ένα και μοναδικό γκολ υπεραρκετό, αφού όλες οι γραμμές της λειτούργησαν άψογα, τόσο ανασταλτικά, όσο δημιουργικά και επιθετικά, ενώ δεν κινδύνεψε σε καμία στιγμή του αγώνα. Ήταν η μόνη που ζήτησε το γκολ, δημιουργώντας και χάνοντας 6-7 πολύ καλές ευκαιρίες μοιρασμένες στα δύο ημίχρονα.
Εκτός του τέρματος του Ρέκου στο 30' στο οποίο «κρύφτηκε» κυριολεκτικά η μπάλα πριν ο σκόρερ την στείλει από κοντά στα δίχτυα και κάνει την εμφάνισή της στο βάθος του τέρματος της Νίκης, η Πέλλα είχε τέσσερις ακόμη καλές στιγμές να πετύχει κι άλλο τέρμα. Αρχικά με τον Μπρατσούδη να μην κάνει τα κατάλληλα κοντρόλ σε δύο περιπτώσεις μπροστά από τον Μίγγα με τους αμυντικούς να προλαβαίνουν και να απομακρύνουν την μπάλα, στην συνέχεια τον κεραυνό του Ρέκου που έδιωξε ενστικτωδώς ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και τέλος την έξοχη κάθετη του Ζούζουλα στον Γουστέρη, τον οποίο, πριν προλάβει να πασάρει στον μόνο και αμαρκάριστο Μπρατσούδη, πρόλαβε αμυντικός και έδιωξε σε κόρνερ. Μια καλή εκτέλεση φάουλ επίσης μπορεί να καταγραφεί ως απειλή από τον Μπρατσούδη λίγο έξω από την περιοχή, που έφυγε όμως περίπου μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μίγγα, κι ένα επίσης φάουλ του Ζούζουλα από πολύ μακριά, που πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της Καλής άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ίδια, με την Πέλλα και πάλι καλύτερη να έχει και τις κλασικές ευκαιρίες. Στην πρώτη όταν ο πολύ δραστήριος Ρέκος πέρασε και τον Μίγγα, αλλά το σουτ έφυγε μόλις άουτ δίπλα από το τέρμα της Καλής. Στη δεύτερη περίπτωση πρωταγωνιστές και πάλι οι ίδιοι, με τον Ρέκο να πιάνει την κεφαλιά και τον Μίγγα με την άκρη των δακτύλων να την απομακρύνει πάνω από το τέρμα του. Τέλος η τρίτη και τελευταία πολύ καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, μετά από πλαγιοκόπηση του Ρέκου και σέντρα από αριστερά, ο Γουστέρης έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μίγγα. Και στο δεύτερο καταγράφεται ακόμα μία αξιοσημείωτη εκτέλεση φάουλ πάλι από τον Μπρατσούδη, με την μπάλα να φεύγει άουτ, αλλά αυτή τη φορά πιο κοντά στο τέρμα του τερματοφύλακα της Καλής, που φαινόταν όμως να ελέγχει την πορεία της.
Στις ευκαιρίες της Πέλλας σε ολόκληρο το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι δεν είχαν να αντιπαραθέσουν ούτε μία με σοβαρή προοπτική! Αν μπορούμε να καταγράψουμε κάτι για την Καλή σε ολόκληρο τον αγώνα, ήταν μια εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής στο πρώτο ημίχρονο, που μπλόκαρε εύκολα σε σωστή θέση ο Μανίκος.
Η Πέλλα σήμερα παρά και τα δικά της σημαντικά προβλήματα, εμφανίστηκε πιο ομάδα, πιο συνεκτική, πιο πειθαρχημένη και ιδιαίτερα προσανατολισμένη, δεν αντιμετώπισε άλλα ιδιαίτερα προβλήματα και στα 95 λεπτά της αναμέτρησης, εκτός της ρευστότητας του σκορ, παίρνοντας μια σημαντική ψυχολογικά, αγωνιστικά και βαθμολογικά νίκη.
Η Καλή που είχε πολλά και σημαντικά προβλήματα απουσιών, πέραν της αγωνιστικότητας, δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να παρουσιάσει ένα πιο ποιοτικό και ανταγωνιστικό σύνολο και να απειλήσει του φιλοξενούμενους. Πιστεύω ότι και το τελικό σκορ την κολακεύει, αφού έχασε πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει αυτό.
Άριστη η διαιτητική τριπλέτα Παναγιωτίδη-Τετραγώνη-Κουκούλη, που έχασε λόγω ίσως και του ήλιου στο δεύτερο ημίχρονο, την φάση για αποβολή αμυντικού της Καλής με δεύτερη κίτρινη για αντικαννικό μαρκάρισμα από πίσω στον Γουστέρη.
➤Άψογη η φιλοξενία των γηπεδούχων.
➤Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας φιλοξενεί την Αναγέννηση Γιαννιτσών.
Οι συνθέσεις
Νίκη Καλής(Τσιρογιάννης): Μίγγας, Μαυρόπουλος, Καραμαλάκης, Ιγνατιάδης, Ανδρίτσος(Πετλάκης 82'), Καραγκιαούρης, Κωστίκας, Χρήστου, Λιτοβολής, Καρασαρλίδης(Πασσαλής 67'), Τσαούσης.
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Σταυρακάκης, Σιαματάς, Πλιόγκας, Αβραάμ, Βασιλάκογλου, Σιταράς(Σιάγκας 82'), Γουστέρης(Δεληπαναγιώτης 90+), Ζούζουλας(Παπαγεωργίου 72'), Μπρατσούδης(Στάγκος 75'), Ρέκος Β.Ι.. Απόντες: Χαχαμίδης, Τοπάλης, Καρασμάνης, Ουρουμίδης.

























4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δικαιη η νικη της Πελλας χωρις καμια αμφιβολια. Καλο θα ηταν ομως να αποφευγονται τα υποτιμητικα σχολια για την ομαδα της Καλης γιατι η φιλοξενεια της ηταν αψογη και ειχε σοβαρες απουσιες.

Πέτρος Κάνος είπε...

Δεν υπάρχει σε κανένα σημείο του ρεπορτάζ υποτιμητικό σχόλιο για την ομάδα της Καλής, ούτε από τον συγγραφέα ο οποίος τιμά την ομάδα, τον προπονητή και την διοίκηση της και βεβαίως γνωρίζει προσωπικά την δυναμικότητα της, ούτε φυσικά από την διοίκηση του συλλόγου μας που έσπευσε κατά την αποχώρηση να υποσχεθεί αντάξια φιλοξενία. Πόσο μάλλον, όταν μια νίκη χαρακτηρίζεται σημαντική, δίνει και μόνο από τον χαρακτηρισμό της, αυτόματα αξία στον αντίπαλο. Όσο για τις απουσίες λίγο πολύ ήταν γνωστές, αλλά υπάρχει και συγκεκριμένη επισήμανση τους και στο ρεπορτάζ.

Ανώνυμος είπε...

Ο τιτλος του ρεπορταζ ειναι καπως ειρωνικος λεγοντας πως η Καλη εχει τα ονοματα, οταν ολα τα ονοματα της Καλης ελειπαν. Σισκος, Μυλωνας, Πληκαδιτης και φυσικα Δημητριαδης. Επισης γραφεται αρκετα απαξιωτικα σε ενα σημειο πως οι γηπεδουχοι δεν ειχαν να αντιπαραθεσουν ουτε μια σοβαρη προοπτικη, το οποιο μαλλον εχει εναν οπαδικο τονο. Μην ξεχνατε πως το γκολ της Πελλας προηλθε απο λαθος του αμυντικου της Καλης κι οχι απο την δημιουργηκοτητα των παικτων της Πελλας!
Συγχαρητηρια για τη νικη και καλη συνεχεια!

Πέτρος Κάνος είπε...

Ο τίτλος του ρεπορτάζ κυριολεκτεί και μιλάει όχι για παίκτες «ονόματα» αλλά για το ίδιο το όνομα της Νίκης Καλής. Εννοεί ότι καλή ήταν η Πέλλα και η νίκη δική της... Όχι απαξιωτικά δεν γράφω ποτέ για καμία ομάδα, πόσο μάλλον για την Καλή που την θεωρώ σταθερή αξία της κατηγορίας, με καλούς ποδοσφαιριστές, καλό προπονητή, καλή διοίκηση και βεβαίως με αρκετό ποδοσφαιρόφιλο κοινό. Η αλήθεια όμως ήταν, ότι είτε εξαιτίας των σημαντικών απουσιών, είτε της κακή ημέρας, είτε γιατί και ο αντίπαλος παίζει το ρόλο του, η ομάδα δεν είχε τις δέουσες προοπτικές να χτυπήσει και να πάρει το παιχνίδι. Για το γκολ της Πέλλας, όπως και όλα τα γκολ σε κάθε γήπεδο προέρχονται συνήθως από λάθη, αλλά όταν η μπάλα περνάει από τρεις ποδοσφαιριστές της Πέλλας, με την όποια ενέργεια του καθενός να μεσολαβεί πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα, αυτό δεν μπορείς να μην το πεις δημιουργικότητα.
Νάσαι καλά, καλή συνέχεια και κυρίως υγεία που τόσο στοιχίζει στην ομάδα σας!