Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΔΝΤ: Δεν ζητά επιπλέον μέτρα, επιμένει σε ελάφρυνση χρέους

Θετικά μηνύματα από την Ουάσινγκτον για το ελληνικό πρόγραμμα προκύπτουν από την τελευταία ενημέρωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε ότι το Ταμείο δεν «βλέπει» κίνδυνο απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί στο ελληνικό πρόγραμμα.
Αυτό, ουσιαστικά, σημαίνει ότι δεν απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων, με τον Γουίλιαμ Μάρεϊ να επαναλαμβάνει ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης καταγράφηκε σημαντική πρόοδος και αποκάλυψε ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν εκ νέου στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης περί τα τέλη Νοεμβρίου.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμα, ωστόσο εξακολουθεί να τονίζει ότι για να προχωρήσει και στη χρηματοδότηση απαιτείται σημαντική ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους. Όπως είπε, το ΔΝΤ δεν εμπλέκεται στο σκέλος αυτό καθώς οι συζητήσεις που αφορούν στην ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους διεξάγονται μεταξύ των Ευρωπαίων δανειστών κα της ελληνικής κυβέρνησης.
Τοποθετήθηκε, όμως, και για το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών υπογραμμίζοντας ότι αυτοί αποτελούν σημαντική διαρθρωτική μεταρρύθμιση και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συμβάλλει από την πλευρά της προκειμένου να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι σχετικές διαδικασίες. Και τούτο διότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: