Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ο πρώτος μετεωρολογικός σταθμός της Πέλλας είναι γεγονός!

Ο πρώτος μετεωρολογικός σταθμός με αποκλειστικές ενδείξεις, πληροφορίες και καταγραφή του καιρού για την Πέλλα είναι γεγονός! 
Πρόκειται για έναν επαγγελματικό μετεωρολογικό σταθμό, από την γνωστή ομάδα σταθμών της εταιρείας Ντέιβις (Davis), σταθμούς της οποίας χρησιμοποιούν πάρα πολλές χώρες και περιοχές του πλανήτη για την καταγραφή του καιρού. Είναι από τις πλέον αξιόπιστες και διαδεδομένες εταιρείες με πολύ μεγάλη ακρίβεια στα δεδομένα, πχ στην θερμοκρασία το περισσότερο που μπορεί να χάσει είναι 0.3-0.4 δέκατα του βαθμού, ενώ στην υγρασία μπορεί να χάσει το πολύ 2%, όσο για την βροχή το περιθώριο λάθους είναι απειροελάχιστο!
Ο σταθμός της Πέλλας είναι τοποθετημένος σε κεντρικό σημείο του οικισμού, δίπλα στο δημαρχειακό μέγαρο, μία ανάσα από την κεντρική πλατεία, ώστε οι ενδείξεις και τα δεδομένα να είναι τα αντιπροσωπευτικότερα δυνατά. 
Ο  μετεωρολογικός σταθμός θα μας δίνει δεδομένα, από την ταχύτητα και την διεύθυνση του ανέμου, τη θερμοκρασία, την υγρασία, το ύψος βροχής, την ατμοσφαιρική πίεση, μέχρι και τον δείκτη ηλιακής ακτινοβολίας!
Το συνολικό κόστος του σταθμού(συναρμολόγηση, στήσιμο, λάπτοπ) άγγιξε τα 700€, επιβαρύνοντας αποκλειστικά και μόνο τον ιδιοκτήτη Αναστάσιο Κουρτζιάκη, που με προσωπικό κόπο προνόησε με το μεράκι και την αγάπη του για την μετεωρολογία και το περιβάλλον, σε άμεση συνάρτηση με τις σπουδές του, να τον προμηθευτεί, ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες της Πέλλας, τακτική, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση για τα «τερτίπια» του καιρού στην περιοχή μας.

➤Με αποκλειστικές πληροφορίες από τον Αναστάσιο Κουρτζιάκη, φοιτητή του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: