Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Δόξα Μαυροβουνίου - Μ.Α. Πέλλας (0-1)1-1. Φωτιές στα μάτια, ατσάλι στην ψυχή και στο σώμα!

Αυτός ο ψυχωμένος και ατσάλινος Μέγας Αλέξανδρος, ήταν αδύνατο να φύγει με «άδεια χέρια» σήμερα ακόμη κι από την πιο δυνατή έδρα της κατηγορίας, αυτή της πρωτοπόρου και αήττητης Δόξας Μαυροβουνίου! Η Πέλλα με περίσσιο και φλογερό αγωνιστικό πάθος, σωστή τακτική, πειθαρχία και διαχείριση, ατσάλινη και αστείρευτη δύναμη και θέληση, όχι μόνο στάθηκε αντάξια των αυξημένων απαιτήσεων του αγώνα, αλλά απείλησε κιόλας την Δόξα πολύ πειστικά με την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, έστω κι αν αρκέστηκε στο τέλος με τη δίκαιη και καθόλου αμελιτέα για τέτοια μεγάλα παιχνίδια ισοπαλία... Ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι με τα όλα του, που είχε κύρια χαρακτηριστικά του τη δύναμη, το πάθος το αδιάκοπο τρέξιμο και τις πολλές και τιτάνιες μονομαχίες σε κάθε γωνιά του γηπέδου.
Η Δόξα ξεκίνησε το παιχνίδι πιο δυνατά και το πρώτο δεκάλεπτο της ανήκει, με κορυφαία φάση και ευκαιρία το δυνατό σουτ του Καρυπίδη στο 5ο λεπτό μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μανίκου και στην συνέχεια να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Πέλλας. Η Πέλλα που δεν είχε βρει ακόμα την δέουσα μεσοαμυντική συνοχή και καλή προσαρμογή στα μαρκαρίσματα, χωρίς να δέχεται κάποια ιδιαίτερη πίεση, «έδινε» κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο και σε κάποιες περιπτώσεις σε όλο το πρώτο ημίχρονο, «εύκολα» στημένα φάουλ ή κόρνερ και μαζί την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Γηπεδούχοι που μετά το δοκάρι και με την Πέλλα να μπαίνει σταδιακά πιο ζωντανά στο παιχνίδι, δεν έδειχναν ικανοί και δεν έβρισκαν τρόπο να πατήσουν εύκολα περιοχή. Απόρροια αυτών των στημένων ήταν 2-3 επικίνδυνες αλλά αδύναμες κεφαλιές των επιθετικών των γηπεδούχων Καρυπίδη και Καπουσούζη από καλές θέσεις, που όμως δεν βρήκαν καν στόχο και έφυγαν ψηλά άουτ πάνω από τα δοκάρια του Μανίκου. Ο πιο αξιόλογος συνδυασμός και καλά οργανωμένη επιθετική προσπάθεια της Δόξας έγινε στο 35', με τους Γιαουτζή και Σιδέρη να αλλάζουν πολύ καλά την μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Πέλλας με τον τελευταίο να πασάρει στον αμαρκάριστο Νάτση μέσα στην περιοχή και αρκετά πλάγια, αλλά αυτός να προλαμβάνεται και να κλείνεται γρήγορα από τους αμυντικούς της Πέλλας Βασιλάκογλου και Αβραάμ και να μην καταφέρνει ούτε την τελική προσπάθεια.
Η Πέλλα που από το πρώτο 20λεπτο κι έπειτα αντέδρασε και πάτησε καλύτερα στο γήπεδο, πίεσε ψηλά κερδίζοντας πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και βγάζοντας γρήγορες επιθέσεις απείλησε σοβαρά το τέρμα του Καμπαλή. Σε δύο περιπτώσεις αρχικά με τον Ρέκο μέσα στην περιοχή να βρίσκει αδύναμα την μπάλα από καλές θέσεις μόλις λίγα μέτρα μπροστά από το τέρμα των γηπεδούχων, αλλά την άμυνα και τον τερματοφύλακα της Δόξας να έχουν σωστές και ψύχραιμες αντιδράσεις και τις δύο φορές. Στην συνέχεια μετά από στημένο του Σιταρά, η μπάλα φάνηκε να «κολλάει» μέσα στην περιοχή της Δόξας, αλλά οι επιθετικοί της Πέλλας «σημάδεψαν» σώματα αμυντικών και όχι το τέρμα, με αποτέλεσμα να βρει την ευκαιρία ο Ουζούνης και να την απομακρύνει πλάγια άουτ. Η τελευταία καλή φάση της Πέλλας λίγο πριν ανοίξει το σκορ, ήταν μια καλή κεφαλιά του Αβραάμ μετά από σέντρα από χτύπημα φάουλ, που έφυγε έξω και δίπλα από το τέρμα του Καμπαλή. Έτσι φτάσαμε στο 45', με τον Μπρατσούδη σχεδόν πάνω στην γραμμή του πλαγίου άουτ στο ύψος περίπου της μεγάλης περιοχής και αριστερά, με άριστο κοντρόλ και προσποίηση να προσπαθεί να πασάρει στον αμαρκάριστο Μπουράκη, αλλά τον Σιδέρη να πέφτει άγαρπα πάνω του και να του κάνει σκληρό φάουλ. Στην συνέχεια και με τον Μπρατσούδη σφαδάζοντας στο έδαφος από το σκληρό μαρκάρισμα, η μπάλα φτάνει στον Μπουράκη με τον δεύτερο βοηθό κ. Καραγιάννη να τον υποδεικνύει σωστά για κάποιους, λάθος για άλλους σε θέση οφσάιντ. Ο κ. Ατζαμιδάκης που ήταν μπροστά και σε μικρή απόσταση, «γύρισε» τη φάση πίσω υποδεικνύοντας πολύ σωστά το πεντακάθαρο φάουλ που προηγήθηκε. Άψογη εκτέλεση από τον Μπρατσούδη και ο πρώτος σκόρερ της Πέλλας Ρέκος μόνος αμαρκάριστος με έξυπνη κοντινή κεφαλιά, νίκησε τον αιφνιδιασμένο Καμπαλή, ανοίγοντας το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, η οποία επέφερε και τις έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων, που συνεχίστηκαν και κατά την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα μπήκε καλά και έδειχνε να ελέγχει αρκετά ψύχραιμα και σχετικά εύκολα τον αγώνα. Στο 50' όμως σε μια εντελώς ανύποπτη φάση και μετά από εκτέλεση πλαγίου για την Δόξα περίπου από το σημείο που ξεκίνησε και το γκολ της Πέλλας, ο Μπουρνάζης με υπερένταση πάσαρε λίγο έξω από την περιοχή στο επερχόμενο με αντίθετη φορά σώματος Γιαουτζή, ο οποίος με καταπληκτικό αριστερό μονοκόμματο σουτ, έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας του Μανίκου, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικής ομορφιάς και δυσκολίας τέρμα και ταυτόχρονα την λυτρωτική ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Η Πέλλα δεν έδειξε να επηρεάζεται και να πτοείται από το κάπως αναπάντεχο και ανέλπιστο γκολ που δέχθηκε και ήταν αυτή που όχι μόνο κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, αλλά έψαχνε και πιο ορθόδοξα από τους «νευρικούς» όσο περνούσε εντελώς άκαρπα γι' αυτούς η ώρα γηπεδούχους, τις κόντρα-επιθέσεις. Το έκανε δύο φορές με τον Κατσαμακτσή με τα σουτ όμως να βρίσκουν σώματα και πόδια αμυντικών και μία με τον Μπρατσούδη που βρέθηκε μόνος πλάγια και απέναντι από τον Καμπαλή, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να βγαίνει τελικά νικητής από την μονομαχία.
Φάσεις δεν υπήρχαν στο δεύτερο ημίχρονο μετά το γκολ της ισοφάρισης για τους γηπεδούχους, αφού τα γεμίσματα που επέλεγαν ως επί τω πλείστων οι παίκτες της Δόξας από την άμυνα, έβρισκαν έτοιμους, σταθερούς και ψύχραιμους τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα της Πέλλας να απομακρύνουν εύκολα ή δύσκολα τους όποιους διαφαινόμενους κινδύνους. Η καλύτερη και άξια αναφοράς ευκαιρία για τους γηπεδούχους, προήλθε και πάλι από στημένο στο 90', όταν ο Μανίκος χρειάστηκε να κάνει διπλή σωτήρια απόκρουση σε κοντινά διαδοχικά σουτ του Γκότση, με τους αμυντικούς στην συνέχεια να διώχνουν την μπάλα μακριά από την περιοχή τους πλάγια άουτ. Ούτε τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων που υπέδειξε ο ρέφερι της αναμέτρησης, έφεραν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα για καμία από τις δύο ομάδες, κι έτσι το τελικό σφύριγμα τις βρήκε να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.
Η Πέλλα σήμερα με την παρουσία, την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, ανέβασε ακόμη περισσότερο αγωνιστικό επίπεδο, ποδοσφαιρική υπόληψη και αξία. Το πίστεψε, το ήθελε, το διεκδίκησε, το πέτυχε... Τίποτα δεν είναι τυχαίο για μια ομάδα που δουλεύει συνεχώς και αδιαλλείπτως παντός καιρού και χρόνου, προσπαθεί σκληρά όλη τη χρονιά και διαθέτει άψογους χαρακτήρες, πλούσιο ταλέντο και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχει αποκτήσει από παιχνίδι σε παιχνίδι κι έναν ώριμο αγωνιστικό χαρακτήρα, που το μεγαλύτερο μερίδιό του ανήκει αποκλειστικά στον προπονητή της, που δεν εφησυχάζει, δουλεύει, φιλοδοξεί και απαιτεί. Το σημερινό αποτέλεσμα και πολύ περισσότερο η αγωνιστική παρουσία μπορεί να μην φαίνοται και να είναι άμεσα εξαργυρώσιμα βαθμολογικά αφού η ομάδα υποχώρησε λίγες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά αποτελεί μετά βεβαιότητας μια πολύ σοβαρή και σημαντική παρακαταθήκη για όσα θα ακολουθήσουν και για όσα θα διεκδικήσει στην υπόλοιπη διάρκεια των αγωνιστικών της υποχρεώσεων μέχρι το τέλος της σεζόν.
Η Δόξα είναι μια από τις καλύτερες και πληρέστερες ομάδες του πρωταθλήματος και δεν είναι τυχαία ένα εκ των μεγαλυτέρων φαβορί για την άνοδο. Διαθέτει κάποιους πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, μπορεί να νικήσει αποδεδειγμένα οποιονδήποτε αντίπαλο και σε οποιαδήποτε έδρα, όμως σήμερα είχε απέναντί της έναν επίσης αξιόλογο και ανταγωνιστικό αντίπαλο, κι αυτό είναι μια αλήθεια που η παραδοχή της μόνο καλό θα της κάνει στη συνέχεια.
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα κατά την προσωπική μου άποψη. Τα ελάχιστα λάθη μόνο ως «ανθρώπινα» μπορούν να εκληφθούν και όσον αφορά τις «φωνές» τόσο των γηπεδούχων όσο και των φιλοξενουμένων για περιπτώσεις πέναλτι που δεν δόθηκαν εκατέρωθεν(Καρυπίδης-Ρέκος), πιστεύω ότι οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν απόλυτα δίκαιες και σωστές, αφού τέτοια πέναλτι δεν δίνονται ποτέ ακόμη και σε παιδικά πρωταθλήματα! Ίσως μόνο ο πειθαρχικός έλεγχος θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρός, αλλά είναι γνωστή σε όλους η «γραμμή» της ΕΔ/ΕΠΣ Πέλλας τα τελευταία χρόνια, που «αποφεύγει» -κατά την εντός αθλητικών πλαισίων περίσταση- να τιμωρεί ομάδες και ποδοσφαιριστές. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν δύο ακραίες και αντιαθλητικές συμπεριφορές σε περιπτώσεις με χτυπήματα εκτός φάσης από τους Γιαουτζή(Νο 8) και Κατιρτζόγλου(Νο 6) σε Μπουράκη και Ρέκο αντίστοιχα στο πρώτο ημίχρονο και έντονη διαμαρτυρία με ύβρεις από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Καμπαλή προς το διαιτητή της αναμέτρησης με την λήξη του ημίχρονου, οι οποίες προφανώς και πιστεύω καλόπιστα ανθρωπίνως χωρίς κανέναν δόλο, διέφυγαν ή δεν έτυχαν της άμεσης αντίληψης της διαιτητικής τριπλέτας, ώστε οι παραπάνω ποδοσφαιριστές να τιμωρηθούν δικαίως με κόκκινες κάρτες.
➤Άψογη η φιλοξενία και η συμπεριφορά των ανθρώπων της διοίκησης της Δόξας, με την ομάδα μας να υπόσχεται ανάλογη και καλύτερη.
➤Αρκετός ο κόσμος σήμερα στο γήπεδο για το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας για την Α1, με βασικούς και «αδικαιολόγητους» απόντες τους εικονολήπτες των PellaSports και MatiesPellas που συνηθίζουν να τραβούν τηλεοπτικά πλάνα από τέτοιους σημαντικούς αγώνες!
➤Πάντως υπήρχαν στο γήπεδο, για όσους αμφισβητούν οτιδήποτε από την διεξαγωγή του σημερινού αγώνα, παρατηρητές τόσο διαιτησίας όσο και αγώνα, αλλά και στις εξέδρες ως φίλαθλοι παράγοντες της ΕΠΣ Πέλλας και της Διαιτησίας, καθ' ύλην αρμόδιοι να κρίνουν καλύτερα απ' όλους μας, τόσο την διαιτητική τριπλέτα, όσο και τις συμπεριφορές ομάδων, παραγόντων, φιλάθλων και τις γενικότερες συνθήκες του αγώνα.
➤Με τον κ. Προδρομίδη προπονητή των γηπεδούχων τιμωρημένο, στο πάγκο της Δόξας κάθισε σήμερα ως πρώτος προπονητής ο γυμναστής και βοηθός προπονητή κ. Τσάτσης.
➤Ο κ. Ατζαμιδάκης κατά την έξοδο του στην καταπακτή για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου, δέχθηκε ποσότητα μπύρας στο πρόσωπο από φίλαθλο της τοπικής ομάδας που βρισκόταν στην κερκίδα, συνοδεία αρκετών «κοσμητικών» επιθέτων.
➤Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας υποδέχεται στην Πέλλα το Μάνδαλο. 
➤Μερικές από τις φωτογραφίες είναι από τον φωτογραφικό φακό της Χαράς Ματετζόγλου και του PellaSports.
Οι συνθέσεις
Δόξα Μαυροβουνίου(Τσάτσης): Καμπαλής, Καπουσούζης, Καρυπίδης, Ιωαννίδης, Γιαουτζής, Γάτσος, Σιδέρης, Κατιρτζόγλου(Ζαχαριάδης 60'), Ουζούνης(Γκότσης 68'), Νάτσης(Μπουρνάζης 50'), Shera.
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Σταυρακάκης, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Αβραάμ, Σιταράς(Σιάγκας 89'), Μπουράκης, Τοπάλης, Μπρατσούδης(Σιαματάς 63'), Ρέκος(Ζούζουλας 81'), Γουστέρης(Κατσαμακτσής 59').
Μια προσφορά
ΓΚΟΛ ΡΕΚΟΣ


























Δεν υπάρχουν σχόλια: