Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης

Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εισβολή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής την Τρίτη 16 Γενάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να εμφανιστούν ως «αγανακτισμένοι πατριώτες που ενδιαφέρονται για τη Μακεδονία». Είναι πρόκληση! Οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος και Χρήστος Χατζησάββας, που δικάζονται για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης η οποία δολοφόνησε μετανάστες και αντιφασίστες όπως ο Σ. Λουκμάν και ο Π. Φύσσας, θέλουν να ξεπλυθούν κάνοντας τους μακεδονομάχους. Ο επίσης υπόδικος ναζιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, γνωστός για την “καλλιτεχνική” του σταδιοδρομία στο συγκρότημα «Πογκρόμ» με τραγούδια όπως “διακοπές στο Άουσβιτς”, θέλησε να επιβάλει τη συμμετοχή του Δήμου σε συλλαλητήριο ακροδεξιών οργανώσεων για το όνομα της Μακεδονίας.
Δεν θα τους αφήσουμε! Το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει στους νεοναζί να νομιμοποιηθούν χρησιμοποιώντας το δημοτικό συμβούλιο σαν ορμητήριο κηρυγμάτων μίσους. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια του 1992, που οργανώθηκαν από το κράτος και την Εκκλησία και λειτούργησαν ως θερμοκήπιο για τη Χρυσή Αυγή, δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς των Βαλκανίων. Οι επίδοξοι νονοί των Βαλκανίων, από το ΝΑΤΟ μέχρι τον Τσίπρα και το Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρονται «για την Ιστορία», αλλά για τα συμφέροντα των κυρίαρχων τάξεων. Το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού κάθε λαού είναι αναφαίρετο και η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας για να επιβάλλουμε την αναγνώρισή του απέναντι στην πατριδοκαπηλία. 
Η μόνη πραγματική εγγύηση για την ειρήνη στη Βαλκάνια είναι το δυνάμωμα του διεθνισμού και η σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και τους καπιταλιστές. Καμία συμπαράταξη με αυτούς που επέβαλλαν τα Μνημόνια στο όνομα του «δημόσιου συμφέροντος» και τώρα θέλουν να επιβάλουν τα βαφτίσια της Μακεδονίας στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος». Μ’ αυτόν τον τρόπο θα απομονώσουμε τους εθνικιστές και θα κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Κορυφαίος σταθμός η διεθνής μέρα δράσης στις 17 Μάρτη, που θα πραγματοποιηθούν μεγάλες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις για να ζητήσουμε να μπουν όλοι οι ναζιστές δολοφόνοι στη φυλακή, να κλείσουν τα γραφεία τους, δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις και τα κόμματα της Αριστεράς να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη.

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης 
e-mail: antiracismfascismthess@gmail.com 
τηλ. 6974004941, 6936127797 
Facebook: Keerfa Salonikis

Δεν υπάρχουν σχόλια: