Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Αποθέωση για την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ16 στην Καβάλα

Εκπληκτική εμφάνιση από τους αθλητές μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ16 που διεξήχθη στην Καβάλα το Σ/Κ που μας πέρασε.
Μια εμφάνιση που συνοδεύτηκε από 3 μετάλλια και μια Πέμπτη θέση.
Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 80μ. και το ασημένιο στο άλμα εις μήκος. Η Μαριάνθη Μιχαηλίδου 3η νικήτρια και χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος. Ο Άγγελος Ρειζάκης βγήκε 5ος Πανελληνιονίκης στα 600μ.
Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου για ακόμα μια φορά ήταν φανταστική. Λόγω προγράμματος ήταν αναγκασμένη να δώσει 4 αγώνες (προκριματικούς και τελικούς) σε μια μέρα. Για τον λόγο αυτό σχεδιάστηκε ένα πλάνο που είχε 100% επιτυχία. Στόχος ήταν να μην εξαντληθεί η αθλήτρια από τα συνεχόμενα αγωνίσματα, να κερδίσει τα μετάλλια, αλλά και να κάνει σπουδαίες επιδόσεις. Όλα λειτούργησαν ιδανικά.
Κυριακή 9πμ. Προκριματικός μήκους με μια μόνο προσπάθεια 5.63μ. Πρόκριση στον τελικό με την κορυφαία επίδοση.
11.15πμ. Προκριματικός 80μ. Θέλαμε στον τελευταίο αγώνα της αυτής της απόστασης να κάνει επίδοση κάτω από τα 10"00 και επιλέχθηκε ο προκριματικός καθώς στον τελικό σίγουρα θα ήταν καταπονημένη. Πραγματικός πύραυλος έκανε 9"96 (στην αρχή έδωσαν 9"95) που ήταν ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ από το 2005.
Το απόγευμα στις 4.45μμ. άρχισε το άλμα εις μήκος. Φοβερές αθλήτριες, εκπληκτικές επιδόσεις. Τελικός μήκους επιπέδου μεγάλων κατηγοριών. Το χρυσό μας κορίτσι έκανε το φανταστικό 5.95μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Έκανε μέσα σε αφόρητη ζέστη 6 άλματα.
Στις 6.45μμ. λίγο μετά το φινάλε του μήκους ήταν προγραμματισμένος ο μεγάλος τελικός των 80μ. Μια Πολυνίκη από άλλον πλανήτη αποφασισμένη, σίγουρη, εκτοξεύθηκε από τον βατήρα και με μεγάλη διαφορά πήρε την 1η θέση με 3μ. κόντρα άνεμο.
Αυτή είναι η κορυφαία σπρίντερ της Νέας γενιάς στην Ελλάδα. Πραγματικό αστέρι, μεγάλη αθλήτρια που μετά το φοβερό 5.95μ. Πρέπει να δει και το μήκος ακόμα πιο σοβαρά. Απίστευτη η φετινή χρονιά για την Ta Lou της ομάδας μας. Ήδη έφτασε τους 5 πανελλήνιους τίτλους. Σάρωσε τα μετάλλια σε όλους τους αγώνες που συμμετείχε. Κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος και στις 24-25 Ιουλίου θα φορέσει την γαλανόλευκη στους αγώνες στην Κύπρο.
Χάλκινο μετάλλιο για την Μαριάνθη Μιχαηλίδου στο άλμα εις ύψος με 1.50μ. Θα μπορούσε κάτι καλύτερο διότι το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στο 1.58μ. και η αθλήτρια μας έκανε πρόσφατα 1.60μ.
Στα 600μ. πήρε μέρος ο αθλητής μας Άγγελος Ρειζάκης. Πολύ δυνατός αγώνας στο βρεγμένο ταρτάν, πάλεψε μέχρι τέλους ο υπέροχος αθλητής μας, τα έδωσε όλα, ήταν τρίτος λίγο πριν τον τερματισμό, τον πρόδωσαν όμως οι δυνάμεις του και τελικά βγήκε 5ος Πανελληνιονίκης. Πολλά μπράβο στον Άγγελο για της μεγάλη μάχη που έδωσε και τους βαθμούς που χάρισε στην ομάδα μας. Ο ίδιος αθλητής αγωνίστηκε στον προκριματικό του μήκους αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.
Οι υπεύθυνες γι' αυτό το υπέροχο ταξίδι 2017/18 είναι φυσικά οι δυο υπέροχες προπονήτριες μας. Τα δύο ακούραστα κορίτσια μας Αλεξοπούλου Κατερίνα και Νικολέτα Βελάνη. Για όλα ευθύνονται αυτές. Η πορεία, η επιτυχία, ο σχεδιασμός.
Τέλος αθλητικής χρονιάς, ραντεβού αρχές Σεπτέμβρη. Εκτός από την Πολυνίκη βέβαια που θα συνεχίσουν τις προπονήσεις της με την Κατερίνα για τις υποχρεώσεις της με την Εθνική στην Κύπρο. Καλό καλοκαίρι!





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το αστειο είναι ότι στα ΚΟΥΦΑΛΙΑ κανουν ότι δεν συμβαινει τιποτα, κι αυτό επειδή η κοπελα είναι από άλλο χωριο. Εδώ εχει παθει πλακα ολη η ΕΛΛΑΔΑ και στα Κουφαλια παριστανουν τους κουφούς και τους τυφλους