Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Από τη Βουλγαρία η νικήτρια της 2ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας

Oλοκληρώθηκε η 2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας που διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, με τη χορηγία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος "Ιβάν Σαββίδη", υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Νικήτρια της Ολυμπιάδας αναδείχθηκε, έπειτα από γραπτές εξετάσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα, η Silvia Zheleva από τη Βουλγαρία. Η νικήτρια έχει τη δυνατότητα να εισαχθεί σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΑΠΘ, με απαλλαγή διδάκτρων για ένα χρόνο, ενώ το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό.
Στην απόφαση του ΑΠΘ να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις τη διεξαγωγή της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας αναφέρθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Α. Μήτκας. "Η ενενηντάχρονη παρουσία του Πανεπιστημίου μας στα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας, αλλά και η αφοσίωσή του στη μελέτη της νέας ελληνικής δικαιολογούν την απόφαση του ΑΠΘ να προσφέρει τις δυνάμεις του στην υπόθεση αυτή, που σήμερα πλέον, που ολοκληρώνεται και η δεύτερη Ολυμπιάδα, αναγνωρίζουμε ότι στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία" τόνισε ο κ. Μήτκας.
"Κύτταρο διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας" χαρακτήρισε το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου ο Πρύτανης του ΑΠΘ.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: