Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας: «Στην κρίση των ομάδων η ημέρα και ώρα διεξαγωγής των εντός έδρας αγώνων τους»

Ανακοινώθηκε από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα πριν περίπου 25 μέρες ως κάτι τετελεσμένο και οριστικό, ότι από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Πέλλας της 10ης Ιουνίου 2018, «αποφασίστηκε» αίφνης και ερήμην των εμπλεκομένων ομάδων, οι αγώνες της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας να διεξάγονται για όλη την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 ημέρα Σάββατο. Ως βασική αιτία και σκεπτικό αυτής της «απόφασης», είναι η απρόσκοπτη και όσο το δυνατόν πολυάριθμη προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα και τους αγώνες της Γ' Εθνικής, με επίκληση του πλήθους πλέον των ομάδων μας σ' αυτήν την κατηγορία(τρεις ομάδες) και τον γεωγραφικό καταμερισμό τους, καλύπτοντας τις μεγαλύτερες επαρχίες του νομού(Γιαννιτσά, Έδεσσα, Αριδαία). Βέβαια θα αναρωτηθεί κανείς γιατί αυτός ο «πανικός» σήμερα, όταν παλαιότερα είχαμε τέσσερις και πέντε ομάδες και μάλιστα κάποιες απ' αυτές στις μεγαλύτερες εθνικές κατηγορίες, με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα να διεξάγονται κανονικά και απρόσκοπτα και με περισσότερες ομάδες στην δύναμη της Ένωσης!
Καταρχήν τέτοια «ανακοίνωση-απόφαση» ουδέποτε κοινοποιήθηκε επίσημα σε ομάδες και βεβαίως ουδέποτε αναρτήθηκε ως ειλημμένη και οριστική στην ιστοσελίδα της Ένωσης. Ίσως ήταν κάποιες σκέψεις ή προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι και συζητήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Πέλλας, χωρίς όμως να προκύψουν τετελεσμένα και οριστικές αποφάσεις ανακοινώσιμες... Παρά ταύτα, ακούσαμε, είδαμε και διαβάσαμε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας ομάδων και παραγόντων, όπως και προσπάθειες συγκεντρώσεων υπογραφών, ώστε να ακυρωθεί αυτή η «απόφαση» του Δ.Σ. της Ένωσης.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας αν όντως υφίσταται επίσημα ή ανεπίσημα τέτοιο θέμα, δηλώνει απερίφραστα ότι τάσσεται υπέρ του μέχρι πρότινος «καθεστώτος» στην ΕΠΣ Πέλλας, δηλαδή η ημέρα διεξαγωγής των εντός έδρας αγώνων των ομάδων, να καθορίζεται και να δηλώνεται από την εκάστοτε γηπεδούχο ομάδα. Για ημέρα διεξαγωγής το Σάββατο για όλους τους αγώνες της Α1 όπως γράφτηκε, ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας όχι μόνο δεν διαφωνεί, αλλά τα τελευταία χρόνια αποτελεί και απόλυτη επιλογή του ως η ημέρα διεξαγωγής των εντός έδρας αγώνων του. 
Από την άλλη, γιατί σε κάποιες ομάδες αντικειμενικά ή υποκειμενικά δεν «βολεύει» το Σάββατο, η Δ.Ε. του συλλόγου μας έχει να προτείνει, δεδομένης της διατήρησης της θερινής ώρας για όλο το χρόνο με απόφαση της Ε.Ε. κι επίσης δεδομένου του προγράμματος των ομάδων μας στην Γ' Εθνική, βάσει του οποίου πιθανότατα δεν θα αγωνίζονται όλες ταυτόχρονα την ίδια αγωνιστική ημέρα ως γηπεδούχοι, υπάρχουν εναλλακτικές ώρες διεξαγωγής αγώνων ακόμη και την Κυριακή, όπως συμβαίνει σε άλλες ΕΠΣ εδώ και αρκετά χρόνια. Δηλαδή να διεξάγονται αγώνες στην Α1 και παράλληλα με την ώρα διεξαγωγής(π.χ. 3 ή 4 το απόγευμα) των αγώνων της Γ' Εθνικής σε όποια επαρχία η ομάδα μας αγωνίζεται ως φιλοξενούμενη και νωρίτερα(12 το μεσημέρι) εφόσον πρόκειται για γειτονικούς αγώνες χωρίς μεγάλες χρονοβόρες μετακινήσεις(σε ότι μας αφορά τέτοιοι αγώνες είναι με τον Εθνικό Γιαννιτσών, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Άρη Αμπελιών, Δόξα Μελισσίου, Νίκη Αξού, Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης). Σημαντική παράμετρος την οποία ομάδες, παράγοντες και Ένωση θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν σε όποια τελικά απόφαση κι αν οδηγηθούν, είναι και οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων των παιδικών πρωταθλημάτων, στους οποίους τις περισσότερες φορές παρίστανται και συνοδεύουν τις παιδικές ομάδες, οι ίδιοι λίγο πολύ παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές των ανδρικών ομάδων.
Τέλος δηλώνουμε την διαθεσιμότητά μας, να καταθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε κάθε πρόσκληση της διοργανώτριας αρχής, όπως και να συζητήσουμε οποιαδήποτε άλλη δυνατή και ενδεδειγμένη λύση προταθεί, προς το συμφέρον των ομάδων, αλλά κυρίως του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας.

Για την Δ.Ε.
ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Πιτσάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: