Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Οποιος συμφωνεί με τη Συμφωνία... στοχοποιείται!

Η ακροδεξιάς κοπής εμφυλιοπολεμική ρητορική έχει αναβιώσει στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και η στοχοποίηση προσώπων, που άρχισε με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, συνεχίζεται τώρα εναντίον της Αφεντούλας Παπαλεξίου, η οποία φωτογραφίζεται ανοιχτά ως «εσωτερικός εχθρός» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Αφορμή, το γεγονός ότι η κ. Παπαλεξίου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος, υπέγραψε το κείμενο «Μιλάμε την ίδια γλώσσα…» στο οποίο 310 συνδικαλιστές τονίζουν ότι «τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ» και πως «η συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ έχει στόχο να κλείσει μια μακρά περίοδο εντάσεων και συγκρούσεων, που τροφοδοτήθηκε από τη μισαλλοδοξία και τους εκατέρωθεν εθνικισμούς».
Μπορεί πάλι αυτό που ενόχλησε περισσότερο να είναι η παράγραφος στην οποία τονιζόταν ότι «δεν πρέπει να αφεθεί χώρος στην εθνικιστική Ακροδεξιά και τους νεοναζί να δηλητηριάσουν την ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία στα θέματα αυτά».
Κάποιοι δεν μπορούν προφανώς να χωνέψουν ότι στην περιφέρεια της οποίας ηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας -γνωστός επίσης για τις θέσεις του στο ζήτημα- είναι δυνατόν μια γυναίκα και συνδικαλίστρια να έχει άλλη άποψη. Ετσι μπλογκ (taxalia.blogspot.com) αντίστοιχου ύφους και θεματολογίας με το «Μακελειό» ανέλαβε να βάλει στη… θέση της την κ. Παπαλεξίου. Εξάλλου, έρχονται συντόμως και εκλογές στο σωματείο, οπότε μ’ έναΝ σμπάρο δυο τρυγόνια.
Τα δημοσιεύματα -με ενδεικτικό τίτλο «Η προϊσταμένη τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Π.Κ. Μακεδονίας είναι υπέρ των Σκοπιανών! Είναι υπέρ να ονομάζονται ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» και σχόλια επιπέδου «Οι Μακεδόνες εργαζόμενοι στην Π.Κ.Μ. την εξέλεξαν για να τους υπερασπίζεται στα εργασιακά τους θέματα και ΟΧΙ για να στηρίζει εκείνους που θέλουν να ξεπουλήσουν το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ταυτότητα στους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ!!!»- πήγαιναν την επόμενη στιγμή της δημοσίευσής τους στα μέιλ των 1.900 υπαλλήλων της περιφέρειας.
Αποκορύφωμα φυσικά το φωτομοντάζ στο οποίο η ένθετη φωτογραφία της συνδικαλίστριας «αντιπαρατίθεται» στον περιφερειάρχη και για όσους δεν έχουν μυαλό να καταλάβουν υπάρχει και η εξήγηση: «Ευτυχώς υπάρχει ο Τζιτζικώστας και θα φωνάξει στη Βεργίνα: όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας! Ενώ η πρόεδρος των εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υπέρ του ξεπουλήματος στα Σκόπια!».
Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Επικίνδυνοι καιροσκόποι ή γιατί με αυτούς δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα» η «Αγωνιστική Συνεργασία–ΕΑΕΚ» κάνει λόγο για «προσπάθεια στοχοποίησης και διασυρμού συνδικαλιστών της παράταξής μας», παράδειγμα που «δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό».
Οπως τονίζουν, «τέτοιες γκεμπελικές τακτικές εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα τρόμου το οποίο καλλιεργείται στην πόλη μας και στο οποίο επενδύουν κάποιοι για να χτίσουν πολιτικές καριέρες».
«Ποινοκοποιούν την άποψή μου»
«Υπέγραψα ένα κείμενο-κάλεσμα ειρήνης και συμφιλίωσης λαών και ανθρώπων, είναι η προσωπική μου άποψη, η οποία δεν δεσμεύει σε καμία περίπτωση το σωματείο», λέει η κ. Παπαλεξίου στην «Εφ.Συν.», σημειώνοντας ότι «διαμορφώνεται σήμερα ένα κλίμα σε βάρος μου γιατί βρισκόμαστε εν όψει εκλογών στο υπηρεσιακό σωματείο. Οι αναρτήσεις με τα υποτιμητικά και υβριστικά σχόλια για το πρόσωπό μου και τη δουλειά μου εν ολίγοις λένε “πώς γίνεται κάποια με τέτοιες απόψεις να βρίσκεται σε τέτοια θέση;”.
»Πρόκειται δηλαδή για ευθεία ποινικοποίηση της άποψης και αυτό δεν το επιτρέπω, όπως δεν πρέπει και κανένας δημοκράτης να το επιτρέψει. Τώρα οι αντίπαλοί μου μοιράζουν αυτά τα κείμενα στα μέιλ 2.000 υπαλλήλων και θεωρώ ότι με το κλίμα που δημιουργούν κινδυνεύει η προσωπική μου ακεραιότητα. Δεν τους φοβάμαι, αλλά δεν είναι δυνατό να ζούμε σε ένα καθεστώς που κρίνει αν η μία άποψη μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα ενώ η άλλη είναι κολάσιμη και θα διώκεται».
Εχει ενδιαφέρον αν θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην αντίθετη άποψη ο κ. Τζιτζικώστας –όπως προσπάθησε, έστω ανεπιτυχώς, όταν είχε επιχειρήσει να μιλήσει ο Απόστολος Αντωνούδης στην τελευταία μάζωξη αυτοδιοικητικών της Κεντρικής Μακεδονίας–, πόσο μάλλον που αυτή τη στιγμή είναι και πολιτικός προϊστάμενος της κ. Παπαλεξίου.
Τζιτζικώστας κατά Τσίπρα
Ο περιφερειάρχης πάντως δεν άφησε ασχολίαστη την προχθεσινή αναφορά στο πρόσωπό του από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μιλώντας στη συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, είπε πως ο κ. Τζιτζικώστας ως τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή στήριζε την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία και σήμερα λέει άλλα.
Ο Απ. Τζιτζικώστας, ζητώντας άλλη μία φορά δημοψήφισμα, απάντησε πως «οι θέσεις και οι απόψεις μου ήταν και παραμένουν πάντα σταθερές. Το να με κατηγορεί ο κ. Τσίπρας για υποκρισία δεν θα το σχολιάσω, το αφήνω στην κρίση των Ελλήνων πολιτών, που θυμούνται και ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι οι υποκριτές σ’ αυτή τη χώρα.
»Ακριβώς το ίδιο όμως πιστεύω ότι πρέπει να κάνει και ο πρωθυπουργός με τη “συμφωνία” του με τα Σκόπια: να τη θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού είτε με δημοψήφισμα είτε με εκλογές. Είναι ο μόνος δίκαιος και δημοκρατικός δρόμος. Αλλωστε, η Δημοκρατία δεν είναι γραβάτα για να τη φοράς μόνο όποτε βολεύει!».
 
Συντάκτης: Απόστολος Λυκεσάς
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: