Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Τα αποτελέσματα των κυριακάτικων αγώνων στην ΕΠΣ Πέλλας - Η βαθμολογία της Α1

Τρία παιχνίδια σήμερα για την Α1, με τα αποτελέσματα να αποφέρουν το πρώτο φετινό τρίποντο σε Εθνικό Γ. και Δόξα Μελισσίου και να επιφέρουν από την άλλη, την πρώτη ήττα της Δόξας Μανδάλου. Ακόμα μία ανατροπή για τους Προμάχους, αυτή τη φορά εκτός έδρας στη γειτονική και αρκετά φιλόδοξη φέτος Σωσάνδρα.
Στις χαμηλότερες κατηγορίες ακόμη μία εκτός έδρας ήττα για την Νέα Πέλλα, που δείχνει να χάνεται μακριά από το γήπεδό της.
Νέος προπονητής = σίγουρη νίκη λένε στην Ισπανία, κι αυτό επαληθεύτηκε σήμερα και στο Μελίσσι, αφού η τοπική ομάδα με νέο προπονητή τον Λάζαρο Μακρίδη στον πάγκο της, εμφανίστηκε καλύτερη του Μανδάλου και πανηγύρισε δίκαια την πρώτη φετινή νίκη της. Αυτό που μέτρησε περισσότερο ήταν η ψυχολογική διαχείριση του αγώνα και λιγότερο η αγωνιστική, με τους γηπεδούχους να φαίνονται πιο έμπειροι και προετοιμασμένοι σ' αυτό κομμάτι και τους φιλοξενούμενους τόσο στον πάγκο, όσο κυρίως στον αγωνιστικό χώρο να μην μπορούν να συγκρατήσουν τον εκνευρισμό τους ακόμα και σε εντελώς ακίνδυνες φάσεις, από λάθη των διαιτητών. 
Το παιχνίδι ήταν σχετικά μέτριο με ελάχιστες φάσεις, αρκετή ένταση, αποβολές και διακοπές, με τις δύο ομάδες στην μεγαλύτερη διάρκεια να κοιτάνε περισσότερο να διαφυλάξουν τα νώτα τους, κι αν τους παρουσιαστεί η ευκαιρία να κερδίσουν κάτι περισσότερο. Καλές ευκαιρίες με σοβαρές προϋποθέσεις παρουσιάστηκαν και στις δύο ομάδες, έστω κι ελάχιστες αριθμητικά με τους Κηλίκη και Χαρμάνα για το Μελίσσι και τους Καραδήμο, Σαββίδη για το Μάνδαλο, με τους γηπεδούχους όμως να ευτυχούν να σκοράρουν με τον πρώτο στο 70ο λεπτό και να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Είχαν προηγηθεί λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου σε μια αψιμαχία δύο αποβολές μία για κάθε ομάδα, του Σιδηρόπουλου για τους γηπεδούχους και του Μπουρνάζη για τους φιλοξενούμενους. Το Μάνδαλο ανέβασε κάπως τις γραμμές για να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, με το Μελίσσι να βρίσκει αρκετούς χώρους για αντεπιθέσεις με κύριο εκφραστή τον πολύ δραστήριο Καπουσούζη και να μετουσιώνει σε γκολ μια απ' αυτές με τον Λιτοβολή στο 80', κλειδώνοντας την νίκη και το πρώτο τρίποντο. Από μια καλή ευκαιρία για τις δύο ομάδες στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους τερματοφύλακες Μπόϊκο και Δεληχατζή να βγαίνουν νικητές με σωτήριες επεμβάσεις. 
Αρκετή ένταση κατά την διάρκεια, ένταση και με το σφύριγμα της λήξης ανάμεσα στις δύο ομάδες, όπως και με τις διαμαρτυρίες κυρίως των φιλοξενουμένων προς την διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Γιουματζίδη, Πίλτση και Σηπάκη που δεν απέφυγαν τα επιπόλαια λάθη, με τον ρέφερι να δείχνει αρκετή ανεκτικότητα και στον πειθαρχικό έλεγχο. 
Στο ντέρμπι των Γιαννιτσών, κακό παιχνίδι με τον Εθνικό καλύτερο και πιο ουσιαστικό, να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές με τους Ελευθεριάδη στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και Ζαφειρίου Δ. στο 60' και να πανηγυρίζει την πρώτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. 
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα και η βαθμολογία της Α1:
Μια προσφορά του
















Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 5η αγωνιστική
ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 2-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 0-2
ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 1-2

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 5η αγωνιστική
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 5-0
Μ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 2-1
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ 1-0
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ - ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ 0-0
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ 5-2

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 5η αγωνιστική
ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ 1-0
ΑΡΗΣ ΛΙΠΑΡΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ 0-1

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ - ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ 1-2
ΕΝΩΣΗ ΤΣΑΚΩΝ - ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 5-1
ΑΣΤΡΑΠΗ ΖΕΡΒΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ 2-0

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ Α ΛΟΥΚΑ 6-1


Δεν υπάρχουν σχόλια: