Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Άρης Αμπελειών (2-2)3-2. Ματσάρα Grand Guignol με «ξαφνικό θάνατο» και... happy end για την Πέλλα!

Σ' ένα παιχνίδι που με βάση την εξέλιξή και τις αγωνιστικές του συγκυρίες η «μπίλια» θα μπορούσε να κάτσει οπουδήποτε, η Πέλλα ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος, αφήνοντας στις εξαιρετικές σήμερα Αμπελειές, μια πολύ πικρή γεύση για το τελικό αποτέλεσμα και την μηδενική βαθμολογική συγκομιδή.
Με την έναρξη του αγώνα οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν ένα τραγικό λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, με το Κουλούδη να κλέβει την μπάλα, να πατάει περιοχή και να πλασάρει ψύχραιμα τον Δομουκτσίδη, ανοίγοντας το σκορ, δείχνοντας από πολύ νωρίς τις προθέσεις με τις οποίες κατέβηκαν στην σημερινή αναμέτρηση. Η Πέλλα πήρε άμεσα τον έλεγχο, αλλά αιφνιδιασμένη από το γρήγορο και αναπάντεχο γκολ, δεν είχε το καθαρό μυαλό να απαντήσει άμεσα με τις 3-4 καλές αλλά ατυχείς τελικές προσπάθειες που είχε με τους Γουστέρη, Μπρατσούδη και Μπουράκη. Μετά το πρώτο κάπως πιεστικό δεκάλεπτο η Πέλλα διατήρησε την κατοχή, αλλά οι καλοστημένες Αμπελειές τον έλεγχο της αναμέτρησης. Έλεγχος που έφερε τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν επικίνδυνα έστω και σε ατελείς προειδοποιητικές αντεπιθέσεις με τους Κυργερίδη, Κουλούδη, Mekolli και Σιδώρη να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα της Πέλλας και να μετουσιώνεται λίγο αργότερα με ακόμη ένα τέρμα αυτή τη φορά από στημένη φάση, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 20', ο Mekolli με κεφαλιά νίκησε την άμυνα της Πέλλας και τον Δομουκτσίδη, γράφοντας το 0-2. Όταν η κακή μεσοαμυντική λειτουργία του πρώτου 20λέπτου για τους γηπεδούχους άρχισε σταδιακά να βελτιώνεται και οι γραμμές πύκνωσαν, η Πέλλα άρχισε μια αντεπίθεση διαρκείας η οποία σε πρώτη φάση απέφερε ένα πέναλτι στο 25' σε ανατροπή του Γουστέρη και το οποίο ο κορυφαίος σήμερα Διαμαντίδης απέκρουσε σωτήρια σε εκτέλεση του Μπουράκη και πέντε λεπτά αργότερα την μείωση του σκορ μ' ένα γκολ-ποίημα του Μπρατσούδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η πίεση της Πέλλας δεν κόπασε, κι έτσι μετά τις πολύ καλές ευκαιρίες των Γουστέρη, Μαντζανά και Μπουράκη που προηγήθηκαν, ήρθε ένα ακόμη όμορφο τέρμα αυτό της ισοφάρισης από τον νεαρό Μαντζανά στο 40', ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια, πλαγιοκόπηση και πάσα του Μπουράκη. Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Πέλλα προσπάθησε για την απόλυτη ανατροπή, αλλά οι όποιες ενέργειες με καλές προϋποθέσεις δεν είχαν την ανάλογη κατάληξη, με τις Αμπελειές να διαχειρίζονται καλύτερα απ' ότι το προηγούμενο πιεστικό 15λεπτο το παιχνίδι.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα ξεκίνησε αρκετά καλά πίεσε τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο τουλάχιστον μέχρι το 60', έχασε ευκαιρίες με τους Μαντζανά, Μπουράκη και Ζούζουλα, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, είτε από αστοχία, είτε από τις επεμβάσεις του Διαμαντίδη. Μετά την συμπλήρωση μια ώρας αγώνα, οι Αμπελειές ισορρόπησαν και πάγωσαν το παιχνίδι, παίζοντας και με τον χρόνο, αλλά σε δύο πάρα πολύ καλές ευκαιρίες με τους Καμπάνη και Σιδώρη, δεν ευτύχησαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα στο σκορ, αφού στην πρώτη ο Δομουκτσίδης αντέδρασε σωστά και στην δεύτερη ο επιθετικός των φιλοξενουμένων πλάσαρε την μπάλα, μόλις λίγα εκατοστά δίπλα το δεξιό κάθετο δοκάρι της Πέλλας άουτ. Και όσο περνούσε ο χρόνος, περισσότερο το άγχος και συμπληρωματικά η κούραση από την υπερπροσπάθεια είναι αλήθεια, βάραιναν τα πόδια των ποδοσφαιριστών την Πέλλας που είχαν μεν την κατοχή αλλά έψαχναν στις τελικές κάπως ανορθόδοξα τρόπους για το γκολ της νίκης απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενουμένων και με το τελικό αποτέλεσμα με βάση την εικόνα να φαίνεται λίγο πολύ προδιαγεγραμμένο, ήρθε στο 3o λεπτό των καθυστερήσεων η φάση που έκρινε την αναμέτρηση. Κόρνερ του Μπουράκη, κεφαλιά του ανενόχλητου Τανταλίδη στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα στα δίχτυα και η Πέλλα από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Φυσιολογικά τα αντίθετα συναισθήματα για τους φιλοξενούμενους, που έχαναν τα πάντα, όταν με βάση την εξέλιξη θα μπορούσαν να πάρουν πολλά περισσότερα, αν όχι τουλάχιστον τα ελάχιστα που ήταν ο βαθμός της ισοπαλίας! Στα υπόλοιπα 2 λεπτά από τα 5 συνολικά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι και η Πέλλα πανηγύρισε μια πολύ σημαντική βαθμολογικά νίκη.
Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε για δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, αυτή θα έδινε σήμερα με βάση την εικόνα του αγώνα από ένα βαθμό σε κάθε ομάδα, άσχετα αν η Πέλλα είχε χαμένο πέναλτι και ποσοτικά πολλαπλάσιες ευκαιρίες από τις Αμπελειές, που όμως είχαν προλάβει να προηγηθούν νωρίς με 2 τέρματα διαφορά και να χάσουν τις δικές τους ευκαιρίες σε πολύ κρίσιμα και κομβικά χρονικά σημεία. Η Πέλλα που ήταν αρκετά καλή κυρίως το διάστημα 25'-60' και υποφερτή μέχρι το 80', κρατάει την σημαντική νίκη, αλλά αντιμετώπισε σήμερα πολλές δυσκολίες από μια πολύ ανταγωνιστική, έμπειρη και ικανή ομάδα, την οποία εμφανώς η φτωχή βαθμολογική συγκομιδή και θέση την αδικεί κατάφωρα, αν κρίνουμε προσθετικά μαζί με την πολύ καλή σημερινή και τις αξιόλογες εμφανίσεις της σε προηγούμενα παιχνίδια. 
Χωρίς σημαντικά προβλήματα αλλά όχι και στα καλύτερά της η διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Βαμβακά, Τετραγώνη και Βασιλειάδη, που υπέπεσε μόνο σε ανούσια και επιπόλαια λάθη.
►Η Πέλλα την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται στην Νέα Τραπεζούντα από τον Εθνικό Γιαννιτσών, ενώ οι Αμπελειές φιλοξενούν στο γειτονικό ντέρμπι τη Νίκη Αξού.
►Δυστυχώς τραυματισμοί και αναγκαστικές αλλαγές πρόωρα στην αναμέτρηση για τους Αρβανιτόπουλο(Αμπελειές) και Γουστέρη (Πέλλα), με τον πρώτο να στέκεται για ακόμη μία φορά άτυχος και τον δεύτερο μετά τις πρώτες  βοήθειες να διακομίζεται προληπτικά στο νοσοκομείο Γιαννιτσών για εξετάσεις και την ομάδα της Πέλλας στο τέλος να του αφιερώνει τη σημερινή νίκη.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μαλλόλι, Αβραάμ, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης(Σιαματάς 83'), Μαντζανάς(Στάγκος 76'), Τοπάλης, Μπουράκης, Τανταλίδης, Γουστέρης(Ζούζουλας 46').
Άρης Αμπελειών(Πέσιος): Διαμαντίδης, Λάτσαρης, Μαραντίδης, Σαββίδης, Γρηγορίου, Mekolli, Αρβανιτόπουλος(Βουζβούρης 36'), Κυργερίδης(Πέσιος 89'), Σιδώρης, Καμπάνης, Κουλούδης(Δούμας 46', Περπερίδης 90')).
Μια προσφορά του


Δείτε σε βίντεο το χαμένο πέναλτι της Πέλλας από τον Μπουράκη στο 25' και τις δηλώσεις των δυο προπονητών μετά το παιχνίδι, του Αντώνη Πέσιου για τον Άρη Αμπελειών και του Γιάννη Χαρπίδη για τον Μ.Α. Πέλλας.












Δεν υπάρχουν σχόλια: