Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Δόξα Μανδάλου (0-0)0-1. Καταχρηστικά «φιλόξενος»...

Σ' ένα δυνατό παιχνίδι «κομμένο και ραμμένο» για ισοπαλία, με πολλές μονομαχίες σε όλα τα σημεία του γηπέδου και ελάχιστες αριθμητικά ευκαιρίες από τις δύο ομάδες που εν πολλοίς αλληλοεξουδετερώθηκαν, η πιο αποτελεσματική και η πιο τυχερή μόνο θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο, κι αυτή ήταν σήμερα η Δόξα Μανδάλου.
Οι γηπεδούχοι που υπερείχαν σε όλο το παιχνίδι έχοντας την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, για ακόμη μία φορά έδειξαν να δυσκολεύονται στην παραγωγή φάσεων απέναντι σε κλειστές άμυνες, με δεδομένη και την μέτρια σημερινή αγωνιστική παρουσία αρκετών μονάδων τους, με ελάχιστες έστω και φωτεινές εξαιρέσεις. Πόσο μάλλον όταν απέναντι τους ήταν σήμερα, η «μπαρουτοκαπνισμένη», έμπειρη και πάντα επικίνδυνη Δόξα Μανδάλου.
Η εικόνα και στα δύο ημίχρονα δεν έδινε πολλές πιθανότητες να δημιουργηθούν μεγάλες φάσεις από καμία ομάδα και με κανέναν άλλον τρόπο, εκτός από τα στημένα και μια πιθανή επικίνδυνη εξέλιξή τους. Μοναδική καθαρή ευκαιρία σε κανονική ροή σε ολόκληρο το παιχνίδι, ήταν αυτή του Χατζηχρήστου Δ. στο πρώτο ημίχρονο, όταν κέρδισε κόντρα από αμυντικό της Πέλλας και βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Δομουκτσίδη, με τον τερματοφύλακα της Πέλλας βγαίνοντας περίπου στο ύψος της μεγάλης περιοχής, να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια το πλασέ του επιθετικού της Δόξας. Αυτή ήταν, μαζί μ' ένα σουτ εκτός ισορροπίας και προοπτικής του Τσελεπή και μια υπό πίεση κεφαλιά του Καραγιάννη αρκετά άουτ στο δεύτερο ημίχρονο, οι πιο σοβαρές απειλές των φιλοξενουμένων σε όλη την διάρκεια, με εξαίρεση τη φάση του γκολ που πέτυχαν στο 85'. Τότε σε κόρνερ του Τόπκα από αριστερά, λειτούργησαν όλα λάθος στην άμυνα της Πέλλας και ο Κηλίκης που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.
Η Πέλλα είχε πολλές ημιτελείς και σχετικά προβλέψιμες επιθετικές προσπάθειες για μια καλοστημένη και έμπειρη άμυνα, που συνήθως τις απέφεραν κάποια περιστασιακά «παράπλευρα» κέρδη, σε κόρνερ, φάουλ και πλάγια κοντά και γύρω από την περιοχή του Μανδάλου. Για την Πέλλα καταγράφηκαν στο πρώτο ημίχρονο μια κεφαλιά του Τοπάλη από καλή θέση που έφυγε άουτ και λίγο μετά ένα καλό σουτ του ίδιου που απέκρουσε σε κόρνερ ψύχραιμα ο τερματοφύλακας της Δόξας Σαββίδης. Επίσης ο τερματοφύλακας της Δόξας, πρόλαβε τον Βογιατζή που έβγαινε μόνος στην περιοχή από πάσα του Μπρατσούδη και μια κεφαλιά του Πλιόγκα δεν τον ανησύχησε αφού έφυγε ψηλά άουτ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Στο δεύτερο με το ξεκίνημα διπλή φάση αρχικά με τον Βογιατζή να αδρανεί λίγο έξω από την μικρή περιοχή και στη συνέχεια ο Τοπάλης να σουτάρει από πλάγια ασθενώς στην αγκαλιά του Σαββίδη, ενώ λίγα λεπτά αργότερα από καλή θέση ο Πρέτσι δεν σουτάρει σωστά και η μπάλα απομακρύνεται από τους αμυντικούς. Ακολουθεί η κάπως μακρινή κεφαλιά του Μπρατσούδη στα χέρια του Σαββίδη, ενώ η κορυφαία ευκαιρία της Πέλλας λίγο πριν δεχτεί το γκολ, από απευθείας φάουλ του Καμπούρη η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Δόξας, με τον Πλιόγκα στην συνέχεια να μην μπορεί από κοντά να την σπρώξει στα δίχτυα.
Σωστή και σκόπιμη διαχείριση του αποτελέσματος και του χρόνου από τους φιλοξενούμενους στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη, με τα περιθώρια στενά οι γηπεδούχοι να μην καταφέρνουν κάτι καλό γι' αυτούς και το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τους παίκτες του Μανδάλου να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.
Για την Πέλλα ήταν ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα, τόσο που η διαφορά του 0-1 από το 0-0 να φαντάζει χαώδη, ένα κομβικό πισωγύρισμα από τις τελευταίες καλές εμφανίσεις, που της επέφερε εκτός από τον σχετικό προβληματισμό των ανούσιων και άκαρπων εμφανίσεων και σημαντικές βαθμολογικές απώλειες. Δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ντέρμπι εντός έδρας και μόλις τρεις βαθμοί σε τρία παιχνίδια στην Πέλλα, ο αρνητικός απολογισμός πέφτει κάπως βαρύς και ασήκωτος... Τόσο, που πάλαι ποτέ δύσκολη έδρα για κάθε ομάδα, να φαντάζει φέτος η χαρά του φιλοξενούμενου! Για το Μάνδαλο που ήταν εκτός ίσως από την πιο σημαντική στιγμή του την φετινή περίοδο, ήταν και μια ένεση ηθικού και επιβεβαίωσης για την δύσκολη συνέχεια. Μια ομάδα που όσο κι αν φαίνεται παθητική σε ένα παιχνίδι, δεν παύει να διεκδικεί με κάθε τρόπο και μέχρι τέλους το τρίποντο, αν της δώσεις μάλιστα αφορμές και περιθώρια για να το πετύχει. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε για δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, αυτή θα αποδιδόταν σήμερα με ένα ισόπαλο αποτέλεσμα. Αλλά το ποδόσφαιρο έχει τους δικούς του σεβαστούς άγραφους κανόνες, με τους οποίους η μπάλα ενίοτε σε τιμωρεί ή σε επιβραβεύει...
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτητική τριπλέτα χωρίς την πολύ δύσκολη φάση, με κάποια ακίνδυνα φάουλ υποκειμενικής αντιμετώπισης μόνο, να δίνουν αφορμή για ψιλοδιαμαρτυρίες των δύο ομάδων και τίποτα περισσότερο.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα υποδέχεται τους Προμάχους, ενώ το Μάνδαλο τον Εθνικό Γιαννιτσών.
►Από την Πέλλα απουσίασαν για διάφορους λόγους οι Κατσαμακτσής, Παναγιωτέλης, Μαλλόλι, Γεωργιάδης, Παπαδόπουλος Γ., Κιοσελάκης, Πλιόγκας Γ.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Καρατζιάς, Τανταλίδης, Πλιόγκας Η., Βασιλάκογλου, Τοπάλης, Ιωσηφίδης, Μπρατσούδης Τ.(Καμπούρης 78'), Μπουράκης, Πολυχρονόπουλος(Πρέτσι 61'), Βογιατζής.
Δόξα Μανδάλου(Αντωνάς): Σαββίδης Αθ., Τζούρτζος, Τσελεπής, Κουτρούμπαλος, Σαββίδης Αθ., Τόπκας(Κουρουκτσίδης 90'), Καμπάνης,Χατζηχρήστος Δ.(Κηλίκης 78'), Τσουλχάι, Στεργίου(Αναστασιάδης 68'), Καραγιάννης.
Μια προσφορά











Δεν υπάρχουν σχόλια: