Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Α.Σ. Πρόμαχοι (3-2)4-2. Διαφήμιση με χορηγό το... κίνητρο

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα όσοι «ηρωικοί» φίλαθλοι παραβρέθηκαν στο γήπεδο της Πέλλας. Σ' έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, με εποχιακή θερμοκρασία, ιδιαίτερη υγρασία και συνεχές έντονο ψιλόβροχο, Πέλλα και Πρόμαχοι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο σε ιδανικό «ντουέτο» οι δύο ομάδες, αλλά και στο δεύτερο σε «σόλο» παράσταση για τους γηπεδούχους, προσέφεραν ωραίο θέαμα, πλούσιο σε φάσεις και γκολ. Δίκαια νικήτρια η Πέλλα, άξιοι αντίπαλοι οι Πρόμαχοι...
Στους γηπεδούχους δεν υπήρχε άλλη σκέψη σήμερα, εκτός από τη νίκη, κι αυτό το έδειξαν με το καλημέρα παίρνοντας το «τιμόνι» της αναμέτρησης, δίνοντας έναν ξέφρενο ρυθμό στο παιχνίδι, κι ασκώντας πίεση σε όλους τους χώρους και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δεν άργησε να έρθει... Στο 5ο λεπτό, κι ενώ η Πέλλα είχε δημιουργήσει ήδη κάποιες επικίνδυνες προειδοποιητικές καταστάσεις μπροστά στο τέρμα του Μπελητάσιου, ο Μπουράκης με σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να περνάει σχεδόν μέσα από τα σώματα των αμυντικών αιφνιδιάζοντας και τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, άνοιξε το σκορ, για να έρθει η άμεση απάντηση από τους Προμάχους τρία λεπτά αργότερα, σε εξαιρετική αντεπίθεση και ιδανικό πλασέ του Τσόλκα. Αυτό έκανε την γηπεδούχο να πατήσει περισσότερο το «γκάζι» και μέσα σ' ένα τέταρτο εν μέσω κι άλλων ευκαιριών, να σκοράρει άλλες δύο φορές, αρχικά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τανταλίδη στο 10ο λεπτό, πέναλτι που κέρδισε ο Μπουράκης σε μαρκάρισμα από πίσω κι ενώ ετοιμαζόταν να στείλει την μπάλα στο κενό τέρμα και στο 17' με επίμονη διπλή προσπάθεια του κορυφαίου σήμερα Καρατζιά, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο παραθυράκι του Μπελητάσιου. Κι ενώ όλα έδειχναν να έχουν πάρει τον δρόμο τους νωρίς νωρίς, η αντίδραση των Προμάχων ήρθε να τα διαψεύσει... Μετά το πρώτο 25λεπτο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι, τον έλεγχο πήραν οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι την σχετική επανάπαυση της Πέλλας που λανθασμένα πίστεψε ότι είχε κλειδώσει το ματς και με την πολύ επικίνδυνη σήμερα μεσοεπιθετική τους γραμμή, δημιούργησαν ευκαιρίες και κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι μειώνοντας το σκορ σε 3-2 στο 40' σε φάση διαρκείας και δυνατό σουτ του Μούγιου μέσα από την περιοχή, ενώ απείλησαν και με ισοφάριση στη τελευταία φάση του ημιχρόνου με φάουλ του Τσόλκα και στη συνέχεια δύσκολο σουτ από πλάγια του μακράν σήμερα καλύτερου ποδοσφαιριστή τους Μονογενίδη. Με την Πέλλα ανακουφισμένη αφού δεν μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες και τους Προμάχους να μην εκμεταλλεύονται στο έπακρο το πολύ καλό τους αγωνιστικό διάστημα, τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο τα πράγματα άλλαξαν άρδην και παρά την αγωνιστικότητα των φιλοξενουμένων, απόλυτος οδηγός της αναμέτρησης έγινε ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν ολοκληρωτικά, δημιούργησαν κι έχασαν πολλές ευκαιρίες με τους Μπρατσούδη, Καρατζιά, Μπουράκη, Παναγιωτέλη(δοκάρι), πριν «καθαρίσουν» την αναμέτρηση στο 75', όταν ο Μπρατσούδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, στέλνοντας με κοντινό σουτ την μπάλα στο βάθος των δικτύων του Μπελητάσιου. Η Πέλλα έκλεισε περισσότερο τους χώρους και συνέχισε να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες και η όποια αντίδραση των Προμάχων και οι φάσεις που τους παρουσιάστηκαν με τους Μίτσκα, Μονογενίδη και Τρίψη, δεν έτυχαν της πίστης και της φιλοδοξίας του πρώτου ημιχρόνου και μοιραία και του προσδοκώμενου αποτελέσματος. Συνέπεια αυτών ήταν οι περισσότερες επιθετικές τους προσπάθειες της πολύ καλής σήμερα επιθετικής γραμμής των Προμάχων, να είναι ημιτελείς ή άστοχες.
Πολύ καλή παρουσία και απόδοση σήμερα για την Πέλλα ώστε να μην μπορείς να βρεις υστερήσαντα ποδοσφαιριστή, με εξαίρεση το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου που έδειξε χαλαρωμένη κι άνοιξε πολύ στο γήπεδο με τις γραμμές της απομακρυσμένες, ενώ και η εμφάνιση σ' αυτό κυρίως το διάστημα των Προμάχων άφησε πολλές υποσχέσεις, με την μεσοεπιθετική της γραμμή, να δείχνει ότι στην καλή της μέρα και με μεγαλύτερη διάρκεια, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα της κατηγορίας. Αν κανείς επιχειρήσει να ξεχωρίσει ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα από τις δύο ομάδες, μάλλον θα πρέπει να επιλέξει Καρατζιά, Μπουράκη και Μπρατσούδη από την Πέλλα και Μονογενίδη, Τσόλκα και Μιχαηλίδη από τους Προμάχους.
Μικροπαράπονα για κάποιες αποφάσεις από τις δύο ομάδες, της καλής σήμερα διαιτητικής τριπλέτας κατά την άποψή μου, που βοήθησε αρκετά στο ρυθμό του αγώνα.
►Απουσίες για τους φιλοξενούμενους στην άμυνα, απουσίες και για τους γηπεδούχους με τους Κατσαμακτσή, Παπαδόπουλο Γ., Βασιλάκογλου, Πλιόγκα Γ., Κιοσελάκη να μην μπορούν να αγωνιστούν για διάφορους λόγους.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενείται στο Μελίσσι, ενώ οι Πρόμαχοι στη Νέα Τραπεζούντα από τον Εθνικό.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Παναγιώτελης(Γεωργιάδης 87'), Τανταλίδης, Πλιόγκας Η., Πρέτσι, Μπρατσούδης Τ., Ιωσηφίδης(Στάγκος 82'), Τοπάλης(Καμπούρης 68'), Καρατζιάς, Μπουράκης, Βογιατζής(Πολυχρονόπουλος 54').
Α.Σ. Πρόμαχοι(Σαμαράς): Μπελητάσιος, Μιχαηλίδης, Τσιμτσιρίδης(Μίτσκας 46'), Σέλκος(Αδραμάνης 56'), Μούγιος, Αθανασιάδης, Κοτζαμανώλης(Τρίψης 63'), Σαμαράς, Τσόλκας(Σατζάκης 87'), Μονογενίδης, Σαμσούρης.
Μια προσφορά







Δεν υπάρχουν σχόλια: