Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Τα αποτελέσματα των σαββατιάτικων αγώνων στην ΕΠΣ Πέλλας

Οι πρώτες βαθμολογικές απώλειες στο φετινό πρωτάθλημα για τον πρωτοπόρο Εθνικό Γιαννιτσών καταγράφηκαν στο Μάνδαλο, με τους φιλοξενούμενους όμως τελικά να «σώζουν» το αήττητο και να γλιτώνουν τα χειρότερα στις καθυστερήσεις! Το Μελίσσι στο τελευταίο δεκάλεπτο απέδρασε με το διπλό από την Αξό, ενώ στο Νησί η Ελπίδα Έδεσσας πανηγύρισε τον πρώτο της φετινό βαθμό στο πρωτάθλημα. Στις χαμηλότερες κατηγορίες, η Καρυώτισσα κατάφερε το σκορ της ημέρας με αντίπαλο τον Άγιαξ Πέλλας, ενώ τα Άθυρα πέτυχαν σημαντική εκτός έδρας νίκη στο Αρσένι.
Στο Μάνδαλο το ντέρμπι τα είχε σχεδόν όλα, ενώ επιφύλαξε συγκινήσεις στους περισσότερους από 300 θεατές μέχρι και το τελικό σφύριγμα. 
Μοιρασμένο σε φάσεις παιχνίδι, με τον Εθνικό να έχει την κατοχή και την ανούσια υπεροχή, αλλά το Μάνδαλο να προηγείται κυνικά με δύο γκολ διαφορά μέσα σε πέντε λεπτά, με τρόπο που λίγο πολύ έδειχνε ο πλέον προδιαγεγραμμένος από την έναρξη. Δύο στημένα(το δεύτερο όχι ακριβώς αλλά κάτι ανάλογο σαν κόρνερ), δύο κεφαλιές του Κηλίκη(20',25'), έδωσαν στους γηπεδούχους ανέλπιστο πλεονέκτημα, το οποίο έδειχναν να το διαχειρίζονται αρκετά εύκολα σχεδόν σε όλο το 90λεπτο και παρά την μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους στο 60', που πίεζαν αλλά όχι και με τον πιο πειστικό τρόπο, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις σε άτακτα χρονικά διαστήματα λίγο πριν και λίγο μετά την μείωση του σκορ. Κι ενώ, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα των γηπεδούχων από το 65' από την επιπόλαια αποβολή του Τσουλχάι, έδωσε ψυχολογικό πλεονέκτημα στον Εθνικό, αυτό δεν φάνηκε ιδιαίτερα αγωνιστικά, αφού ο τρόπος των επιθέσεων των φιλοξενουμένων ήταν προβλέψιμος και σχετικά εύκολα αντιμετωπίσιμος για τους αμυντικούς των γηπεδούχων. 
Η Δόξα έχασε μια δυο καλές ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι σε κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις και το πλήρωσε με το «κρύο» γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις από κεφαλιά του Σιδώρη, μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Σαββίδη, που βρέθηκε «εκτός τόπου» σε μια προβλέψιμη σέντρα-γέμισμα των ποδοσφαιριστών του Εθνικού. Στα υπόλοιπα λεπτά των καθυστερήσεων, το μόνο άξιο αναφοράς που προέκυψε, ήταν η ένταση και οι αψιμαχίες καταρχήν στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των παικτών που επέφερε και τις αποβολές των Τζούρτζου για την Δόξα και Σιδέρη για τον Εθνικό, ένταση που επεκτάθηκε μετά το τελικό σφύριγμα και στην κερκίδα, σε βαθμό που να απειλούνται σοβαρά επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με την συμβολή των ψυχραιμότερων και όλα κύλησαν ομαλά στη συνέχεια.
Όλα τα σημερινά αποτελέσματα, μαζί με δύο από τα γκολ της αναμέτρησης του Μανδάλου:
Μια προσφορά

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 7η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ 1-1
ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 0-2
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2-2

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 7η αγωνιστική
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΑΡΝΙΣΣΑΣ 4-2
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ - ΠΑΣ ΣΚΥΔΡΑ 2000 2-1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 1-3

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 7η αγωνιστική 
ΑΕΚ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ - ΑΓΙΑΞ ΠΕΛΛΑΣ 8-0
Μ.ΑΛΕΞ.ΑΡΣΕΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ 0-3

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 5η αγωνιστική
ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ - ΠΑΟΚ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ 0-6

Δεν υπάρχουν σχόλια: