Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Δεν το λέω για μένα

Μας μεγαλώσατε μια ζωή λέγοντας να προσέχουμε τις παρέες μας, να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές και να παίρνουμε ζακέτα. Εκείνο το «για σένα τα λέω, δεν τα λέω για μένα, εγώ τα ξέρω» είναι ακόμα στα αυτιά μας.
Και όσο κι αν βαλθήκαμε να σας ακυρώσουμε, όση επανάσταση κι αν κάναμε, όσες φορές κι αν σας θυμώσαμε, πάντα σε σας γυρίζαμε όταν ερχόταν η δύσκολη στιγμή. Ποτέ δεν παραδεχτήκαμε ότι χρειαζόταν εκείνη η ρημάδα η ζακέτα, ούτε ακόμα και όταν ψηνόμασταν στον πυρετό και μας γιατροπορεύατε με υπομονή. Αλλά ξέραμε πως ήσασταν πάντα εκεί.
Λοιπόν τώρα ήρθε η σειρά μας. Σε σας τους γέροντες, τις μανάδες, τους πατεράδες και τους παππούδες μας, να σας πούμε να μην παρασύρεστε από τις... κακές συναναστροφές. Με την επίσημη Εκκλησία, όπως φαίνεται, δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Σε σας όμως τα λέμε.
Αν σας αγαπούσαν πραγματικά δεν θα σας καλούσαν να συνωστίζεστε ακόμα και τώρα στις λειτουργίες και θα τις είχαν διακόψει. Ούτε να δοκιμάσετε το θαύμα από το ίδιο κουταλάκι για να επιβεβαιώσετε την πίστη σας. Κι ας είναι Σαρακοστή, κι ας έρχεται Πάσχα, κι ας μείνει άδειο το παγκάρι. Ειδικά όταν ξέρουν πως εσείς, οι μεγαλύτεροι, κινδυνεύετε περισσότερο. Κανείς δεν τα βάζει με την πίστη σας, όμως η προφύλαξη δεν θα σας κάνει λιγότερο χριστιανούς.
Ακούστε το, ο καθένας από το παιδί του: Σ’ αγαπώ και σε χρειάζομαι για πολλά χρόνια ακόμα κι ας μην τολμούσα ούτε αυτό να το πω ξεκάθαρα. Τώρα όμως, δεν το λέω για μένα, για σας το λέω. Εγώ το ξέρω.

Μάριος Διονέλλης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: