Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Περιμένοντας τους πελαργούς των καλών ειδήσεων

Μία νότα αισιοδοξίας στέλνει ο καθαρισμός της φωλιάς στο Τζαμί της Καλούτσιανης στα Ιωάννινα.
Στις μέρες που διανύουμε ακόμα και τα καθημερινά, μπορούν να αποκτήσουν άλλες διαστάσεις. Αυτό ισχύει και για τον καθαρισμό μιας φωλιάς πελαργών στα Γιάννενα.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής συνεργείο του Δήμου Ιωαννιτών με γερανό της Πυροσβεστικής καθάρισε τη φωλιά των πελαργών που βρίσκεται στον μιναρέ του Τζαμιού της Καλούτσιανης, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία στο κέντρο της πόλης και σε μία από τις πιο ιστορικές συνοικίες της.
Ο καθαρισμός γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή ώστε να απομακρυνθούν κλαδιά που έπεσαν στη φωλιά τον χειμώνα και να είναι έτοιμη για τον πρώτο πελαργό που θα έρθει να φωλιάσει μετά το μεγάλο ταξίδι του. Μετά τα μέσα Μαρτίου η άφιξη των πελαργών γίνεται και είδηση για την τοπική κοινωνία με φωτογραφίες και αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης πλέον, αποτελώντας και ένδειξη μίας επανάληψης, μίας κανονικότητας που δείχνει και τις αντοχές του οικοσυστήματος στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.
Αυτή η συνήθεια απέκτησε φέτος και τη συμβολική διάσταση της αναμονής καλύτερων ημερών από αυτές της καραντίνας και της ανησυχίας που διανύουμε με τον κορονοϊό.
Για μήνυμα αισιοδοξίας έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς και ελπίδα καλού οιωνού ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων Άρης Μπαρτζώκας που βρέθηκαν στις εργασίες.
Φιλήμων Καραμήτσος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: