Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Η FIFPro ανησυχεί για τις μονομερείς μισθολογικές περικοπές

H Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) ανησυχεί ιδιαίτερα για τον αριθμό των συλλόγων που επέβαλαν απολύσεις και περικοπές μισθών, μετά την παύση αγωνιστικής δραστηριότητας που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού και οδήγησε σε αναστολή των εθνικών πρωταθλημάτων και αναβολή διεθνών διοργανώσεων, όπως το Euro 2020 και το Copa America.
Η FIFPro και οι συνδεδεμένες εθνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν ήδη λάβει «μεγάλο όγκο προσκλήσεων για βοήθεια από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές», ανέφερε η Ένωση σήμερα (27/3).
Αν και ενθαρρύνθηκε από τη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο, η FIFPro εξέφρασε την ανησυχία ότι «ένας σημαντικός αριθμός συλλόγων ... έχουν αρχίσει να απολύουν άμεσα τους παίκτες ή να μειώνουν μονομερώς τους μισθούς τους».
«Καλούμε τους συλλόγους με βραχυπρόθεσμες οικονομικές δυσκολίες να συναντηθούν με εθνικά συνδικάτα παικτών για να διαπραγματευτούν δίκαιες και αναλογικές συμφωνίες, που σέβονται τις νομικές τους υποχρεώσεις», πρόσθεσε η FIFPro.
«Μόνο μια μικρή μειοψηφία ποδοσφαιριστών απολάμβανε πολυτελείς τρόπους ζωής», υπογράμμισε η Ένωση. «Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, εκτός των μεγαλύτερων πρωταθλημάτων του κόσμου, κερδίζουν το ίδιο ή κάτω από το μέσο όρο εγχώριο εισόδημα και θα επηρεαστούν σοβαρά από μειώσεις μισθών», πρόσθεσε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: