Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Προκλητικές αυξήσεις για golden boys των ΔΕΚΟ εν μέσω πανδημίας

Την ώρα που η κυβέρνηση μειώνει μισθούς σε δεκάδες χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους, εξετάζοντας μάλιστα την επιβολή ανάλογου μέτρου και στο δημόσιο, ενώ παράλληλα τα νοσοκομεία παρουσιάζουν τραγικές ελλείψεις εν μέσω πανδημίας, το υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζεται να διπλασιάσει τον μισθό στα «γαλάζια» στελέχη των διοικήσεων ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και ΟΑΣΑ.
Συγκεκριμένα όπως προκύπτει, ο μισθός τους διπλασιάστηκε φτάνοντας τα 7.500 ευρώ, ενώ με 400 αντί 50 ευρώ θα αμείβεται κάθε συνεδρίαση Δ.Σ.
Οι αλλαγές στα Δ.Σ. συντελέστηκαν χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αξιολογήσεις των προηγουμένων διοικήσεων από διεθνείς εταιρίες αξιολόγησης, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά να έρθουν στο «φως» οι αξιολογήσεις των στελεχών που απομακρύνθηκαν πριν το τέλος της θητείας τους, αλλά και όσων τους αντικατέστησαν. Ανάμεσα στα ονόματα των νέων διοικήσεων των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ που υπάγονται στο Υπερταμείο, εντοπίζονται αυτά των Χάρη Δαμασκού και Στέφανου Αγιάσογλου. Ο τελευταίος ήταν μέχρι πρότινος αν. τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας της ΝΔ και τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΟΣΥ, ενώ ο Χ. Δαμασκός, ο οποίος ανέλαβε χρέη διευθύνοντα συμβούλου στη ΣΤΑΣΥ, ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής το 2010 με το συνδυασμό του Βασίλη Κικίλια, ενώ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών.
Παράλληλα, «χρυσές» αμοιβές παρέχονται και σε άλλες ΔΕΚΟ του Υπερταμείου. Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ θα λαμβάνει 128.000 ευρώ ή 10.666 το μήνα και ο αναπληρωτής του 90.000 το χρόνο με μπόνους από 15% έως 30% αναδρομικά, ενώ επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης η αμοιβή ήταν 57.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή ούτε τα μισά. Στη ΔΕΗ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα λάβει 200.000 ευρώ το χρόνο και μπόνους μέχρι 100.000 ευρώ, περίπου 25.000 ευρώ μηνιαίως.
Το θέμα έφεραν στην επιφάνεια μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και Πέτυ Πέρκα, καταθέτοντας Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών. Μεταξύ άλλων, στηλιτεύουν την επαναπολιτικοποίηση των ΔΕΚΟ που έχουν περάσει υπό την εποπτεία του Υπερταμείου, ενώ ουσιαστικά ο εκπεφρασμένος στόχος -και της κυβέρνησης- ήταν η αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: