Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 05/06-03-2020), που ισχύει από σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 έως και τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020.
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).
Σύμφωνα με το παραπάνω έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προβλέπονται τα εξής:
Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή (06-03-2020) και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, πιο αναλυτικά:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (06-03-2020)
Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά.
2. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (07-03-2020)
α) Στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά.
β) Στη δυτική Μακεδονία από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς από το βράδυ.
3. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (08-03-2020)
α) Στην κεντρική Μακεδονία κατά περιόδους.
β) Από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία, από το απόγευμα στα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.
4. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (09-03-2020)
α) Στην κεντρική Μακεδονία έως και τις πρωινές ώρες.
β) Στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και, έως το μεσημέρι στις Σποράδες.
γ) Στις Κυκλάδες και την Κρήτη από τις πρωινές ώρες έως το απόγευμα.
δ) Στα Δωδεκάνησα βαθμιαία από το μεσημέρι.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας (09-03-2009) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: