Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Παράνομη έκριναν και την αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση

Αλλά όχι προσωρινώς εκτελεστή μέχρι την έφεση των εργαζόμενων
Μία ακόμη απεργία - αποχή εκρίθη μόλις πριν λίγο παράνομη, αυτή της ΑΔΕΔΥ από τη διαδικασία αξιολόγησης, αλλά όχι προσωρινώς εκτελεστή. Η απόφαση του Πρωτοδικείου, η οποία αναμενόταν από την Παρασκευή, δεν εξέπληξε, καθώς δεν υπάρχει απεργία το τελευταίο διάστημα που να μην έχει κριθεί παράνομη. Αυτή τη φορά δεν επιβλήθηκε διακοπή της απεργίας, έως την εκδίκαση της έφεσης των εργαζόμενων. 
Υπενθυμίζεται, πως πρόκειται για την απεργία - αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ από τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, εναντίον της οποίας κατέθεσε αγωγή η κυβέρνηση.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν τηρήθηκαν ορισμένες διατυπώσεις κατά την κήρυξή της αποχής, όπως για παράδειγμα ότι θα έπρεπε να δοθεί σχετική εξουσιοδότηση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην Εκτελεστική της Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι η απόφαση δεν κηρύχθηκε προσωρινώς εκτελεστή, όπως ζητούσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δεν επιβλήθηκε η διακοπή της απεργίας, έως ότου εκδικαστεί η έφεση που θα ασκήσουν οι εργαζόμενοι.

H ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους, σημειώνοντας ότι η απόφαση δεν είναι προσωρινά εκτελεστή.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι θα κάνει έφεση κατά της απόφασης εντός τριών ημερών και πρόσθεσε πως μέχρι να εκδικαστεί «η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα».

Η Εκτελεστική της Επιτροή καλεί όλους του δημόσιους υπαλλήλους να «συνεχίσουν την αποχή – απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία» .

Στις 13:00 θα συνεδριάζει για να καθορίσει τις παραπέρα κινήσεις της.
Εξάλου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων (Σύλλογος εργαζομένων δασολόγων Κρήτης, Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, κλπ), ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις οποίες επεκτάθηκε η αξιολόγηση του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και στους εργαζομένους των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των ΝΠΔΔ, κλπ. 

Ντ.Μ.
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: