Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Παραμονή Χριστουγέννων το Κοινωνικό Εγγυημένο Εισόδημα

Το αργότερο μέχρι αύριο Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, πρόκειται να ξεκινήσει η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σε περίπου 12.000 δικαιούχους. Το υπουργείο Εργασίας, καταβάλλει προσπάθειες έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η πίστωση των ποσών που δικαιούνται οι παραπάνω πολίτες, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, πριν από τα Χριστούγεννα.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπάθησαν να προλάβουν να χορηγήσουν το εν λόγω επίδομα, ακόμα και σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Γι' αυτό και η πιο πιθανή ημερομηνία έναρξης καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι η Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, είχαν προκύψει περίπου 23.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με τους ωφελούμενους όμως να ανέρχονται σε περίπου 33.000. Αυτή η διαφορά, προκύπτει από το γεγονός ότι μπορεί το συγκεκριμένο βοήθημα να το δικαιούται ο πατέρας μιας οικογένειας, όμως από αυτό θα ωφεληθεί τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος και τα παιδιά του.
Σε κάθε περίπτωση, η έναρξη καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αφορά όσους υπέβαλλαν αίτηση τον Νοέμβριο. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν για να λάβουν το μηνιαίο ποσό που τους αναλογεί, στην επόμενη καταβολή που θα γίνει, κατά πάσα πιθανότητα, εντός Ιανουαρίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: