Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Γελάει ο κόσμος: Ο Μητσοτάκης φέρνει προς ψήφιση ρύθμιση που για παρόμοια είχε απειλήσει με δικαστήρια ο Λοβέρδος!

Νομοθετική ρύθμιση-σκάνδαλο φέρνει προς ψήφιση ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με την ρύθμιση αυτή οι κάτοχοι προσόντων που αφορούν γνώση και καλή χρήση Η/Υ είναι υποχρεωμένοι ανά τριετία να επαναπιστοποιούν τα προσόντα τους σε ιδιωτικούς παρόχους πιστοποίησης για να έχουν τη δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο.  
Η ρύθμιση αυτή αποτελεί άνευ προηγουμένου δώρο, προφανώς προεκλογικού χαρακτήρα, σε μερικούς δεκάδες επιχειρηματίες που ελέγχουν το χώρο και προβλέπεται από τη ρύθμιση αυτή να κερδίσουν εκατομμύρια ευρώ εις βάρος χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων των οποίων η ανάγκη για εργασία γίνεται αντικείμενο βάναυσης εκμετάλλευσης. Οφείλουμε εδώ να σημειώσουμε ότι η έννοια της επαναπιστοποίησης του ίδιου προσόντος δεν νοείται πουθενά στην Ε.Ε ( η ρύθμιση αυτή, αν εφαρμοζόταν στο χώρο των Ξένων Γλωσσών, θα απαιτούσε από τους κατόχους π.χ του Proficiency να δίνουν ανά τριετία εξετάσεις επ’ αμοιβή για να ανανεώνεται ο τίτλος τους!).
Το πλέον εξοργιστικό στη παρούσα υπόθεση είναι ότι προ ολίγων μηνών και μετά από καταγγελίες των κοινωνικών εταίρων ο νυν Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος είχε αποσύρει σκανδαλώδη ΚΥΑ με το ίδιο περιεχόμενο, αναφέροντας μάλιστα δημόσια ότι θα στείλει τους συντάκτες της ΚΥΑ στη δικαιοσύνη. Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο κ. Λοβέρδος, ώστε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση-ρουσφέτι. Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, εάν η κατάθεση του συγκεκριμένου νομοθετήματος προς ψήφιση στη Βουλή ήταν εν γνώσει του Υπουργού Παιδείας.

Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: