Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Το πάρκο της Αρχαίας Κρήνης αναπλάθεται

Ο δήμος Πέλλας χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση και με πενιχρά μέσα, προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται από την αταξία, την εγκατάλειψη και την απαξίωση. Η μερική ανάπλαση που επιχειρείται στο πάρκο της Αρχαίας Κρήνης με τις εργασίες να εξελίσσονται εντατικότερα παρουσία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου κ. Βασίλη Στεργιούλα, έχει μοναδικό στόχο την αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση, σε μια περιοχή που μέχρι σήμερα έμοιαζε με «κρανίου τόπο»!
Οι αρκετές παρεμβάσεις που έγιναν κατά καιρούς στο πάρκο από τις δημοτικές αρχές, χαρακτηρίζονταν από προχειρότητα, ασάφεια και βιασύνη. Καμία πρόβλεψη, κανένα σχέδιο, κανένα όραμα... Σήμερα στο μέτρο του δυνατού-όχι ότι πρόκειται για καμιά ολοκληρωμένη μελέτη και παρέμβαση- το έρημο και εγκαταλελειμμένο πάρκο, επιχειρείται να μετατραπεί σ' ένα πνεύμονα πρασίνου που τόσο λείπει από το «τσιμεντοχώρι» μας και σ' ένα τόπο αναψυχής που θα απολαμβάνουν  και θα χαίρονται πρώτα απ' όλα οι μόνιμοι κάτοικοί του και μετέπειτα φυσικά και οι χιλιάδες επισκέπτες-τουρίστες κυρίως των θερινών μηνών.
Μην περιμένετε θεαματικές αλλαγές αφού λεφτά δεν υπάρχουν, όμως οι όποιες μικρές παρεμβάσεις θα προσπαθήσουν να δώσουν άλλη φυσιογνωμία τόσο στο πάρκο, όσο και στην περιοχή, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα απόσταση από το πανέμορφο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, δένοντας αρμονικά και με την ανάπλαση της οδού Λεφάκη που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Γκρεμίστηκαν μερικά από τα περιττά τσιμεντένια παρτέρια και τη θέση τους σχεδιάζεται να πάρουν χώροι πρασίνου με γκαζόν και ανάλογη δενδροφύτευση. Επίσης στο σχεδιασμό υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία μικρών καταρρακτών, ώστε να αξιοποιηθούν και τα χιλιάδες λίτρα νερού που ρέουν άσκοπα από τους παρακείμενους υπονόμους.
Λίγη υπομονή χρειάζεται και είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα στην εμφάνιση και λειτουργικότητατα του πάρκου, θα είναι αρκετά καλύτερο από την μέχρι σήμερα ντροπιαστική και αποκρουστική του εικόνα.





























1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ