Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

«Ούτε ο Θεός δεν θα εφάρμοζε επιτυχώς το πρόγραμμα»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε πως ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει με επιτυχία το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που ζητούν οι δανειστές, ενώ επανέλαβε ότι στόχος των Ευρωπαίων εταίρων ήταν η ταπείνωση της ελληνικής κυβέρνησης.
Σε συνέντευξη του γερμανικό περιοδικό Focus, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup δεν επεδίωξαν τη συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά ζητούσαν την ταπείνωση ή την ανατροπή της κυβέρνησης «Δυστυχώς η πλειοψηφία του Eurogroup δεν ήθελε μία έντιμη συμφωνία με αυτή την κυβέρνηση. Έπρεπε ή να ανατραπεί ή να ταπεινωθεί. Αυτό ήταν το σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.
Ερωτηθείς για το αν η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να χειριστεί με καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε αρνητικά με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο.
«Ακόμη κι αν ο Θεός με τους αγγέλους κατέβαιναν στη γη για να αναλάβουν την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μην γίνουν λάθη - επειδή ο Θεός δεν κάνει λάθη- ακόμα και αυτοί δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν να επιτυχία το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων».
Παράλληλα, δήλωσε ότι οι Γερμανοί πολίτες δεν θα έχουν οφέλη από την επιβολή αυτού του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, καθώς ο μόνος κερδισμένος είναι οι γερμανικές τράπεζες και αυτό  «αποτελεί έγκλημα ενάντια στους Γερμανούς φορολογούμενους, ενάντια στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωζώνη».

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: