Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Για τι πράγμα μιλάμε;

Όσο περισσότερο η «τρόικα» (στο εξής θα αποκαλείται «κουαρτέτο» δανειστών ή βασανιστών: Ε.Ε. ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM), διαπιστώνει την πλήρη αποτυχία των πολιτικών της στην Ελλάδα, τόσο θα αφαιρεί κι άλλη εθνική κυριαρχία και θα ελέγχει ασφυκτικά τη χώρα μας.
Χθες η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ζητιάνεψε μια προκαταβολή δανείου 10 δισ. ευρώ για να διασώσει τις χρεοκοπημένες τράπεζες, σήμερα διαπιστώθηκε ότι μία στις τρείς επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν (και φυσικά δεν πρόκειται να αποδώσουν τον αυξημένο ΦΠΑ που εισπράττουν από τους πελάτες τους).
Οι δανειστές κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι τα ελληνικά ιδιωτικά κεφάλαια (κάπου 200 δισ. ευρώ) βρίσκονται στις τράπεζές τους, για να μας τα ξαναδανείσουν (και προφανώς λείπουν από την οικονομία μας), η ύφεση συνεχίζεται για έβδομη χρονιά, η ανεργία, των νέων ιδίως, πλέον σκοτώνει, το κοινωνικό κράτος χωρίς πόρους και ανθρώπους κατέρρευσε ολοκληρωτικά.
Κι αυτοί μετά τον επιτυχημένο εκβιασμό που πέτυχαν στις 13/7, τώρα καταργούν οριστικά κάθε δημοκρατικό δικαίωμα στον κόσμο της δουλειάς (ουσιαστικά απαγορεύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, τις απεργίες, «απελευθερώνουν» τις απολύσεις, επιβάλλουν περισσότερη απλήρωτη και πολύωρη εργασία, καταργούν επομένως και τα όποια συνδικάτα).
Παράλληλα, ελέγχουν πλήρως το τραπεζικό σύστημα και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, έχοντας μαζί με τους συμμάχους τους της τρόικας εσωτερικού κατακουρελιάσει το ελληνικό Σύνταγμα, για το καλό μας.
Ο Βόλφγκανγκ Μινχάου στο Spiegel γράφει ότι η Ευρώπη της ανισότητας και της αδικίας που οραματίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινδυνεύει με ανάφλεξη, διότι μια υποχρεωτική σύγκλιση σε δομικά πλεονάσματα σαν τα τεράστια που μόνο η Γερμανία και η Ολλανδία συσσωρεύουν σήμερα, δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.
Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει ο υπόλοιπος κόσμος να παρουσιάζει ελλείμματα αντίστοιχα με το πλεόνασμα της ευρωζώνης. Και γνωρίζουμε από τις κρίσεις των τελευταίων δέκα ετών, τονίζει ο Μίνχαου, τι επιπτώσεις έχουν τέτοιου είδους ανισότητες.
Η διαμάχη λοιπόν για την κρίση στην Ελλάδα έδειξε ότι το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται σε κίνδυνο. Το ευρώ φαίνεται ότι θα μείνει σε γερμανικά χέρια και όλη η καταχρεωμένη περιφέρεια της Ευρωζώνης θα τεθεί υπό επιτήρηση με πρώτα θύματα τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και όλο τον κόσμο της εργασίας. Κι ύστερα έχει σειρά ένας ακόμα πόλεμος;
Μετά απ' αυτά είναι γελοίο να κουβεντιάζουμε στην Ελλάδα για τα δήθεν κακουργήματα του Βαρουφάκη και τα ριφιφί του Λαφαζάνη και όλοι μαζί δήθεν να ασχολούμαστε με τα ιερά προσωπικά δεδομένα της ντόπιας ληστρικής ελίτ, της μαφίας  και όλων των υπερπατριωτών φοροφυγάδων.
Παραθέτω ένα εξαιρετικό σχετικό απόσπασμα χθεσινού κειμένου του συναδέλφου Γιάννη Κιμπουρόπουλου:
«Η συμμορία του ευρώ, που κουνάει το δάχτυλο, που περιγράφει νομισματικά πραξικοπήματα, που έχει μετατρέψει τα δελτία των 8 σε CSI Μαϊάμι, που διαστρεβλώνει ακόμη και την πληρωμένη "ερευνητική" προπαγάνδα για την "κόλαση της δραχμής" και στήνει εικονικά στρατοδικεία εναντίον του "λόμπι της δραχμής", παίρνει την εκδίκησή της γι’ αυτό που υπέστη με το "όχι" της 5ης Ιουλίου.
Η εκλεκτή της τρόικας και των ελεγκτικών εταιρειών, η σύμβουλος που έκανε καριέρα στην PriceWaterhouse Coopers κατά την περίοδο που η εταιρεία πρωτοστατούσε στα σκάνδαλα φοροαποφυγής του Λουξεμβούργου (ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες εδώ), η επικεφαλής της "ανεξάρτητης" γενικής γραμματείας εσόδων,  ετοιμάζει και ΕΔΕ για να διαπιστωθεί η τέλεση ενδεχόμενων ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων. Εκεί που μας χρωστάγανε, θα μας πάρουν και το βόδι.
Ok, αναμενόμενο το παρακράτος της τρόικας στην Ελλάδα να κάνει ό,τι μπορεί για να γελοιοποιήσουν και να ποινικοποιήσουν ακόμη και τη σκέψη. Οι άλλοι, όμως, τι κάνουν; Μήπως ψιλοβολεύονται με την επιχείρηση ποινικοποίησης της εναλλακτικής, έστω και άτεχνα και με τεράστια κενά διατυπωμένης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: