Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου του γαλλικού NPA: "Οι πόλεμοί τους, οι νεκροί μας: η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα γεννάει τη βαρβαρότητα της τρομοκρατίας"

Δημοσιεύουμε το πρώτο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γαλλικό NPA μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Στους νεκρούς, που αυξάνονται διαρκώς, έρχεται να προστεθεί η επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, με δυνατότητα απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και λογοκρισίας του τύπου. Στις τραγικές και επικίνδυνες αυτές στιγμές έχει ιδιαίτερη σημασία να ακουστεί η φωνή της γαλλικής Αριστεράς, πάνω από τις κραυγές μίσους και τις πολεμικές ιαχές. Το σύνθημα στη φωτό: "Οι πόλεμοι σας, οι νεκροί μας"
Οι ανα­τρι­χια­στι­κές επι­θέ­σεις στο Πα­ρί­σι το από­γευ­μα της Πα­ρα­σκευ­ής, με πε­ρισ­σό­τε­ρους από 120 νε­κρούς και δε­κά­δες τραυ­μα­τί­ες, αυτή η τυφλή βία, προ­κα­λούν την οργή και τον απο­τρο­πια­σμό. Το NPA συμ­με­ρί­ζε­ται αυτή την αντί­δρα­ση και εκ­φρά­ζει την αλ­λη­λεγ­γύη του στα θύ­μα­τα και τους οικείους τους. Αυτή η τρα­γω­δία είναι ιδιαί­τε­ρα εξορ­γι­στι­κή, γιατί χτύπη­σε αθώα θύ­μα­τα, γιατί οι πολύ­νε­κρες επι­θέ­σεις στό­χευαν τον άμαχο πλη­θυ­σμό.
Αυτή η ελε­ει­νή βαρ­βα­ρό­τη­τα μέσα στο Πα­ρί­σι έρ­χε­ται ως συ­νέ­χεια της επί­σης τυ­φλής και ακόμη περισ­σό­τε­ρο δο­λο­φο­νι­κής βίας των βομ­βαρ­δι­σμών της γαλ­λι­κής αε­ρο­πο­ρί­ας στη Συρία, με από­φα­ση του Ολάντ και της κυ­βέρ­νη­σής του.
Οι βομ­βαρ­δι­σμοί αυτοί που υπο­τί­θε­ται ότι στο­χεύ­ουν το Ισλα­μι­κό Κρά­τος, τους τζιχαντιστές τρομοκρά­τες, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, και με την πα­ρέμ­βα­ση των ρω­σι­κών βομβαρδισμών, προστατεύουν το κα­θε­στώς του κύ­ριου υπαί­τιου για το μαρ­τύ­ριο του λαού της Συρίας, του δι­κτά­το­ρα Άσαντ.
Κι εκεί επί­σης οι άμα­χοι είναι τα πρώτα θύ­μα­τα, κα­τα­δι­κα­σμέ­να να ζουν μέσα στον τρόμο ή να φύγουν με κίν­δυ­νο της ζωής τους.
Η ιμπε­ρια­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα και η ισλα­μι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα θρέ­φουν η μία την άλλη. Κι αυτό για τον έλεγ­χο των πε­τρε­λαϊ­κών απο­θε­μά­των.
Στην αξιο­λύ­πη­τη δή­λω­σή του, ο Ολάντ κα­τέρ­ρευ­σε σε ζω­ντα­νή με­τά­δο­ση και ψέλ­λι­σε κάτι λε­ξού­λες για τη Δη­μο­κρα­τία. Αυτός που παί­ζει με τους ετσι­θέ­λι­κους πο­λέ­μους, αυτός που φέρει την απεριόριστη ευ­θύ­νη για τη νέα αυτή τρα­γω­δία, ο ίδιος ζη­τά­ει «εμπι­στο­σύ­νη». Κή­ρυ­ξε κα­τά­στα­ση εκτά­κτου ανά­γκης σε ολό­κλη­ρη την επι­κρά­τεια, εκτι­μώ­ντας ότι η απάντη­ση θα πρέ­πει να είναι η καταπά­τη­ση των θε­με­λιω­δών δι­καιω­μά­των. Στη­ρί­χτη­κε αμέ­σως από τον Σαρ­κο­ζί. Οι αρχές μπο­ρούν πλέον να απα­γο­ρεύ­ουν συ­γκε­ντρώ­σεις και να λογοκρίνουν τον τύπο.
Για μια ακόμη φορά, οι κύ­ριοι υπεύ­θυ­νοι για αυτή την έκρη­ξη βάρ­βα­ρης βίας κα­λούν σε εθνι­κή ενότη­τα. Επι­χει­ρούν να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν την τρα­γι­κή αυτή κα­τά­στα­ση προς όφε­λός τους για πνί­ξουν τον απο­τρο­πια­σμό και την οργή. Για το σκοπό αυτό έχουν έτοι­μο ένα μαύρο πρό­βα­το: τους μουσουλμά­νους. Αρ­νού­μα­στε κάθε εθνι­κή ενό­τη­τα με τους υπεύθυνους για τους πο­λέ­μους, με την αστι­κή τάξη, με τον Ολάντ, τον Σαρ­κο­ζί και τη Λε Πεν. Αποκη­ρύσ­σου­με τον ρα­τσι­σμό που πα­ρά­γει το Κρά­τος στο όνομα των δήθεν « αξιών της δη­μο­κρα­τί­ας », τη στιγ­μή που, με το προ­κά­λυμ­μα του αγώνα ενά­ντια στην τρομοκρατία, τα δη­μο­κρα­τι­κά δι­καιώ­μα­τα είναι  αυτά που απει­λού­νται. Απαιτούμε την άρση της κατά­στα­σης εκτά­κτου ανά­γκης.
Η μόνη απά­ντη­ση στους πο­λέ­μους και στην τρο­μο­κρα­τία είναι η ενό­τη­τα των λαών και των εργαζομένων, πέρα από την κα­τα­γω­γή, το χρώμα του δέρ­μα­τος, τη θρη­σκεία, πέρα από σύνο­ρα, για να  αγω­νι­στού­με όλοι μαζί ενά­ντια σε αυ­τούς που θέ­λουν να μας σιω­πή­σουν και να μας υπο­τά­ξουν, για να τε­λειώ­νου­με με το κα­πι­τα­λι­στι­κό σύ­στη­μα που γεννά τη βαρβα­ρό­τη­τα.
Για να βά­λου­με τέλος στην τρο­μο­κρα­τία πρέ­πει να βά­λου­με τέλος στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πο­λέ­μους, που απο­σκο­πούν στη συ­νε­χι­ζό­με­νη λε­η­λα­σία του πλού­του των λαών υπό την κυριαρ­χία των πολυεθνι­κών, να επι­βά­λου­με την επι­στρο­φή των γαλ­λι­κών στρα­τευ­μά­των από όλες τις χώρες στις οποί­ες έχουν ανα­πτυ­χθεί, και ιδιαί­τε­ρα από τη Συρία, το Ιράκ, την Αφρι­κή.
Μο­ντρέιγ, 14 Νο­εμ­βρί­ου 2015

Αναδημοσίευση από Leurs guerres, nos morts: la barbarie impérialiste engendre celle du terrorisme
Μετάφραση Σωτήρης Σιαμανδούρας
Πηγή: rproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: