Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Γολγοθάς για μια αίτηση στις 722 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Το πρόβλημα διογκώνεται με πολλούς υποψήφιους να μην μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους αφού το σύστημα του ΑΣΕΠ είναι μονίμως εκτός εδώ και μέρες.
Έναν μεγάλο Γολγοθά περνούν οι υποψήφιοι δύο νέων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που αφορούν προσλήψεις στα νοσοκομεία και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αφού η υποβολή της αίτηση μόνο εφικτή δεν είναι μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής. Ο λόγος το μεγάλο ενδιαφέρον και η παλαιές υποδομές του πληροφοριακού συστήματος.
Συγκεκριμένα τα dikaiologitika.gr επανέρχονται στο ζήτημα που είχαν αναδείξει και τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα πριν δοθεί παράταση από τα αρμόδια Υπουργεία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων διότι το πρόβλημα όλο και περισσότερο φαίνεται πως διογκώνεται με πολλούς υποψήφιους να μην μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους αφού το σύστημα του ΑΣΕΠ είναι μονίμως εκτός εδώ και αρκετές ημέρες.
Η παράταση δεν φαίνεται να έλυσε το πρόβλημα.
Οι προκηρύξεις που έχουν φέρει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον στους υποψηφίους αφορούν 32 προσλήψεις στην ΥΠΑ με την προκήρυξη 1Γ/2015 αλλά και  690 μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας με την προκήρυξη 5Κ/2015. Σαφέστατα ο μεγάλος όγκος αφορά την δεύτερη προκήρυξη αφου προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία έχουν να γίνουν εδώ και κάτι χρόνια.
Με την νέα παράταση που δόθηκε η προθεσμία για την προκήρυξη 5Κ/2015 λήγει στις 4 Δεκεμβρίου ενώ για την 1Γ/2015 η νέα προθεσμία λήγει στις 8 Δεκεμβρίου.
Το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί «τρενάρει» και τις υπόλοιπες προκηρύξεις για προσλήψεις που θα έπρεπε ήδη να τρέξουν ώστε να έχουν ανοίξει οι αιτήσεις μέσα στο 2015 κάτι που φαίνεται ότι δεν θα είναι εφικτό.
Οι αρμόδιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να μην στερηθεί από κανέναν υποψήφιο η δυνατότητα συμμετοχής αλλά και να προετοιμαστούν για τις επόμενες προκηρύξεις που θα έρθουν σχεδόν ταυτόχρονα με τις μεγάλες προκηρύξεις του Υπουργείου Υγείας να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των υποψηφίων.
Θεωρείται όμως δεδομένο ότι τα φαινόμενα αυτά, με το τόσο απαρχαιωμένο σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής να μην αντέχει τις απλές καθημερινές ημέρες από την επισκεψιμότητα των χιλιάδων ανέργων που αναζητούν εργασία, να εμφανιστούν σίγουρα και να ταλαιπωρούν τους υποψηφίους περιμένοντας ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να ανοίξει το σύστημα, κάτι όμως που δεν φαίνεται να είναι εφικτό.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: