Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση από το ΚΔΑΠμεΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. διοργανώνει εκδήλωση στο χώρο του, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών (Κολοκοτρώνη 10). Η ημέρα αυτή έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία.
Γι’ αυτό -έστω και για μια ημέρα το χρόνο- ας τιμήσουμε έμπρακτα τα άτομα αυτά δίνοντας το παρόν στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ., στο χώρο του Κέντρου.   
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών .
Μήνυμα του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Κώστα Μπαλτζίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρια
«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία σε όλους μας -και σε κάθε άτομο ξεχωριστά- να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με σωματικές ή νοητικές ιδιαιτερότητες. Μέσα στην κοινωνία, όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι και έχουμε το ίδιο δικαίωμα να απολαμβάνουμε αυτά που η Πολιτεία πρέπει να παρέχει.
Ο τρόπος, που αντιμετωπίζονται τα Άτομα με Αναπηρία αποτελεί δείκτη Πολιτισμού και Δημοκρατίας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πάντα ότι τα αυτονόητα για τους υγιείς, είναι για τα Άτομα με Αναπηρία ένας διαρκής αγώνας για την επίτευξή τους. Και σε αυτό τον αγώνα χρειάζονται συμπαραστάτες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: