Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τα πέντε «α» του Μητσοτάκη

Τις βασικές αρχές και την οργανωτική δομή του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, παρουσίασε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού.
Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε πέντε βασικές προτεραιότητες: αξιοκρατία, αλληλεγγύη, αριστεία, αξιοπιστία και ανάπτυξη, οι οποίες θα αποτελέσουν και τις βασικές ενότητες του προγράμματος.
«Δεσμεύτηκα για μια Ν.Δ. που θα ακούει την κοινωνία και θα παράγει πολιτική για την ανάγκη των πολλών και όχι των λίγων. Δεσμεύτηκα για τη διεύρυνση της ΝΔ. Δεν είναι ένα πρόγραμμα που διαμορφώνεται πίσω από κλειστά γραφεία», είπε.
Επεσήμανε πως το πρόγραμμα θα έχει ως θεμέλιο δύο αξίες: την αξία της ελευθερίας και την αξία της αλληλεγγύης.
Παράλληλα μίλησε για το τρίπτυχο «επενδύσεις, χαμηλή φορολογία και δουλειές», που θα υποστηρίζεται μέσα από μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική που θα έχει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για αντιμετώπιση φτώχειας ως βασικό μοχλό.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε, επίσης, πως θα δοθεί έμφαση στην παιδεία, την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό.
«Η Ν.Δ. ετοιμάζεται με πολύ γρήγορο ρυθμό για τη διακυβέρνηση της χώρας οικοδομώντας σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως οι προτάσεις που θα είναι στο πρόγραμμα θα είναι εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές.
«Δεν θα διακατέχονται από τον λαϊκισμό του παρελθόντος. Εμείς αυτό το σφάλμα δεν θα το επαναλάβουμε. Ετσι θα σηματοδοτήσουμε ότι τραβάμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν», τόνισε.
«Η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι να γίνουν»
«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για εκλογές και όποτε γίνουν θα τις κερδίσουμε», είπε εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως όποια κυβέρνηση και να βγει θα είναι καλύτερη από τη σημερινή.
«Η Ν.Δ. θα είναι έτοιμη όποιες και αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: