Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και τη Δημόσια Διοίκηση

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το Εθνικό Μητρώο και την Αξιολόγηση.
Το νομοσχέδιο, «στήριξαν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν, με εξαίρεση ορισμένες διατάξεις του. Η κυβέρνηση έκανε λόγο για μια «μεταρρυθμιστική τομή» στη δημόσια διοίκηση, ενώ η αντιπολίτευση υποστήριξε πως πρόκειται για «προσπάθεια ομηρίας των δημοσίων υπαλλήλων» και δημιουργίας ενός «κομματικού κράτους».
«Προσπαθούμε μέσα από αξιολόγηση, αντικειμενικότητα, διαφάνεια και αξιοπρέπεια να δημιουργήσουμε μια δεξαμενή ικανών στελεχών. Στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί αυτός ο πλούτος που υπάρχει στη δημόσια διοίκηση. Εσείς τρέμετε γιατί θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε δημόσιο λειτουργό να αξιοποιηθεί μέσα από δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και επιτέθηκε σε όσους το επικρίνουν κάνοντας λόγο για «αντιφατική τακτική» και «κουρασμένα επιχειρήματα».
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χρ. Βερναρδάκης, με την σειρά του, αντιπαρέβαλε στις αλλαγές της σημερινής κυβέρνησης, το σύστημα «4 - 2 - 1», ένα «γενικευμένο καρτέλ στο κράτος», που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση Σαμαρά για την κατανομή των διορισμών σε Δημόσιο και δημόσιους οργανισμούς μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Το νομοσχέδιο
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: