Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πιστοποίηση «τύπου ECDL» στα προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης

Πιστοποίηση «τύπου ECDL» θα παραχωρείται στους ωφελούμενους των νέων προγραμμάτων Κοινωφελούς Απασχόλησης, οι οποίοι θα απορροφηθούν σε θέσεις εργασίας που αφορούν τις τεχνολογίες πληροφορικής. 
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, τα προγράμματα αυτά, που η πρώτη φάση τους μπορεί να ξεκινήσει τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου, θα εφαρμοστούν σε 17 Δήμους σε όλη τη χώρα, η επιλογή των οποίων έχει γίνει με βάση το ύψος της ανεργίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν και το ποσοστό φτώχειας που υπάρχει. 
Τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας θα έχουν διάρκεια 8 μήνες και όπως ανέφερε η κα Αντωνοπούλου, μιλώντας στο «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», «ανάλογα με τις εξελίξεις θα προσαρμόζονται για να έχουν και κάτι άλλο, εκτός από τη θέση εργασίας του ανέργου. Για παράδειγμα τεχνολογίες πληροφορικής, να έχουν δηλαδή οι συμπολίτες πρόσβαση στη γνώση του πώς να διαχειρίζονται το διαδίκτυο». 
Τα προγράμματα που πρόκειται να εκπονήσει το υπουργείο Εργασίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, είναι τα εξής:
Το πρώτο θα αφορά 15.000 μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και πάνω. Η διάρκειά του θα είναι 12 με 24 μήνες και θα υποστηρίζει την πρόσληψη των ωφελούμενων σε νέες θέσεις εργασίας. 
Το δεύτερο θα απευθύνεται σε 26.000 ανέργους από 29 έως 64 ετών και θα αφορά πιστοποίηση και εγγυημένη απασχόληση. «Μέχρι πρότινος», εξήγησε η κ. Αντωνοπούλου, «στα αντίστοιχα προγράμματα οι ωφελούμενοι λάμβαναν περίπου 1.600 ευρώ, ενώ τώρα πλέον με την εγγυημένη απασχόληση, η πλειοψηφία τους μπορεί να φθάσει στα 5.500 ευρώ». 
Το τρίτο, που θα βγει τον Απρίλιο, θα είναι ουσιαστικά η νέα γενιά της κοινωφελούς εργασίας για 17 Δήμους της χώρας που αποτελούν «θύλακες» ανεργίας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: