Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Στο δρόμο της αξιοπρέπειας

Ο αγώνας που δίνει η Ελλάδα για τους πρόσφυγες είναι ιερός και δεν μετριέται σε χρήματα και πολιτικό κόστος. Η ομοψυχία απέναντι στις "μαύρες" συμμαχίες, είναι καθήκον όλων μας.
Μητέρες, παιδιά, μωρά σε καροτσάκια στο δρόμο. Αυτές τις εικόνες είδαμε χθες. Πρόσφυγες, να πορεύονται ειρηνικά προς τα κλειστά σύνορα, των "υγιών" και "αξιοπρεπών".
Αναρωτιέται κανείς πώς απειλεί την Ευρώπη το παιδί της παραπάνω φωτογραφίας και παίρνει ως απάντηση τις ειρωνείες ψευτοευρωπαίων για τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και τη φύλαξή τους.
Τώρα που η κλίκα των ρατσιστών και των μετρητών του πολιτικού κόστους έχει το πάνω χέρι σε μια σειρά από χώρες, φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα το πόσο ορθή είναι η στάση του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή.
Παρά τις προσπάθειες συγκεκριμένων κύκλων, να σκηνοθετήσουν αντιδράσεις για τα hotspots (τι προτείνουν ως εναλλακτική λύση άραγε;), η πλειοψηφία των πολιτών, τιμά την ιστορία αυτής της χώρας, βοηθώντας τους ξεριζωμένους.
Αυτή τη στάση, η κυβέρνηση πρέπει να την εκμεταλλευτεί και να την κάνει σημαία της. Πρέπει επίσης να παραδειγματιστεί. Αυτές τις ώρες στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν υπάρχει χώρος για διαφοροποιήσεις και αντεγκλήσεις.
Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις και την ευθύνη γι' αυτό την έχει πρωτίστως η κυβέρνηση. Δεν χωρούν δίπλα στο προσφυγικό, συζητήσεις για οικονομικά ζητήματα, εκλογικούς νόμους και λίστες. 
Η μάχη που δίνει η Ελλάδα για τις ζωές αυτών των ανθρώπων είναι ιερή και δεν μετριέται με χρήματα, κονδύλια ή μονάδες σε δημοσκοπήσεις.

Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: