Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΝΔ: Οι "αυταπάτες" έφεραν τέταρτο μνημόνιο

Σκληρά, επώδυνα και αναποτελεσματικά τα μέτρα λέει η Συγγρού, ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι πέρασε κάτω από τον πήχη και στο θέμα του χρέους.
Στο περιεχόμενο της διαφαινόμενης συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης επικεντρώνει πλέον την κριτικής της η ΝΔ μετά τα αποτελέσματα του χτεσινού Eurogroup.
Σε πρώτο πλάνο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίθεται πλέον η αντιμετώπιση της επικοινωνιακής διαχείρισης που επιχειρεί η κυβέρνηση σε ότι αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης.
«Ακόμα μια αυταπάτη. Θριαμβολογίες αναντίστοιχες με τη σκληρή πραγματικότητα» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Σ’ αυτό το πλαίσιο στη Συγγρού εστιάζουν στα «νέα επώδυνα και σκληρά μέτρα» που αναμένεται να συνοδεύσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «αναποτελεσματικά μέτρα», ενώ η κατακλείδα της κριτικής της ΝΔ προς την κυβέρνηση είναι πως «πανηγυρίζει που φέρνει τέταρτο μνημόνιο», καθώς όπως επισημαίνουν από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη «σημασία έχει τι λέει η απόφαση του Eurogroup και όχι οι δηλώσεις της κυβέρνησης».
Ταυτόχρονα στο θέμα του χρέους το οποίο σηκώνει ψηλά η κυβέρνηση στη ΝΔ κάνουν εντελώς διαφορετική ανάγνωση και θεωρούν ότι «ο κ. Τσίπρας πέρασε κάτω από τον πήχη που ο ίδιος είχε θέσει» εκτιμώντας ότι η όποια αντιμετώπιση αποφασιστεί τώρα από τους δανειστές θα υπολείπεται των προβλέψεων που είχε η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 και σε κάθε περίπτωση θεωρούν ότι είναι αρκετά αόριστες οι αναφορές καθώς παραπέμπουν το ζήτημα για επίλυση μετά το 2018.
Σύμφωνα με τη θέση της ΝΔ για το χρέος, όπως την διατύπωσε ο αρμόδιος συντονιστής Χρήστος Σταϊκούρας, ουσιαστικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει ούτε χαμηλότερα επιτόκια, ούτε μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά για τα δάνεια που δόθηκαν μετά το πρώτο μνημόνιο.

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: