Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Κ.Μητσοτάκης: Εκλογές για να αποφύγουμε τον διασυρμό

«Ο κατά συρροήν ψεύτης να λεει πως πρέπει να μιλήσουμε τώρα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν την μιλήσατε, όταν εξαπατούσατε με ψεύτικες ελπίδες, νέους ανθρώπους. Κανείς δεν σας πιστεύει ουτε στην Ελλάδα ουτε στο εξωτερικό. Αν πληρώνουμε κάτι ακριβά, είναι η ρήτρα αναξιοπιστίας σας», ήταν τα λόγια με τα οποία άρχισε την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα και Κατρούγκαλο εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το ασφαλιστικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Σας είχα προειδοποιήσει ότι θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Προσθέτω ότι θα είστε και ο πιο απαξιωμένος», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι το υπό συζήτηση νομοσχέδιο  «δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα για να βγει από την κρίση».
«Κάθε μέρα που παραμένετε στην εξουσία, διαβρώνετε την εξουσία και εκμαυλίζετε την πολιτική», είπε εξάλλου σε άλλο σημείο της ομιλίας του και επανέλαβε ότι «πρέπει να φύγετε μια ώρα αρχύτερα».
Παραφράζοντας τον Μάρκ Τουαίν είπε ότι «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας». Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε τις παλαιότερες υποσχέσεις του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι αυτό που καλούμαστε να πληρώσουμε με τα επιπλέον μέτρα που ζητούν οι πιστωτές είναι «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού».
Ο κ. Τσίπρας είπε στους βουλευτές του ότι «σε αυτή τη χώρα είναι πλέον ανάγκη να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας». Είναι οξύμωρο ο κατά συρροή ψεύτης να λέει για γλώσσα της αλήθειας, ανέφερε ακόμη ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Τα πυρά του όμως έστρεψε και κατά του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, τον οποίο κατηγόρησε για υποκρισία και «αμοραλισμό του αισχίστου είδους» θυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχε προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον μέτρων που τώρα εισηγείται.
«Δεν έχει κανένα φραγμό, αρκεί να κρατηθεί στην εξουσία. Ποιον μπορεί να ξανακοιτάξει;» διερωτήθηκε και μίλησε για πολιτική υποκρισία.
Παράλληλα αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών σημείωσε ότι «στην επιστολή που έστειλε, γράφει επί λέξει: «Οι έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν την ιδιοκτησία του προγράμματος» και πρόσθεσε: «Η μισή κυβέρνηση εναντιώνεται στο ίδιο το πρόγραμμα. Και έχετε το θράσος να μιλάτε για ιδιοκτησία στους έλληνες πολίτες».
Ειδικά για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι τα μέτρα που εισηγείται η κυβέρνηση είναι «ταφόπλακα» για την ανάπτυξη, καθώς όπως ανέφερε η πρόταση αυτή «δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα ούτε είναι δίκαιη αλλά οδηγεί σε πόλεμο γενεών, στρεβλώνει βάναυσα τα κίνητρα για την εργασία, μετατρέπει το ασφαλιστικό σύστημα σε προνοιακό και φυσικά μειώνει τις συντάξεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: