Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Φωτίου: Τον Μάρτιο η πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ

Η πρωτή πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα γίνει τον Μάρτιο, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.
Η Πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις, σημείωσε η ίδια, θα ανοίξει την 1η Φεβρουαρίου και τόνισε ότι το σύστημα δεν κλείνει ποτέ. Η κ. Φωτίου τόνισε ότι ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης θα δίνεται άμεσα η πληροφορία αν ο ενδιαφερόμενος είναι δικαιούχος και το ύψος των χρημάτων που θα καταβληθούν σε αυτόν.
«Πρόκειται για ένα καινοτόμο τόσο σε επίπεδο επιδόματος όσο και σε επίπεδο παροχών πρόγραμμα», ανέφερε η Θ. Φωτίου.
Για τους θεσμούς και την αξιολόγηση, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξήγησε ότι από την μια το « ΔΝΤ δεν μπορεί να δανείζει ή να συμμετέχει σε προγράμματα στα οποία το χρέος δεν είναι βιώσιμο και όλες οι αναλύσεις οδηγούν ότι το Ελληνικό δεν είναι» και από την άλλη «ο κ Σόιμπλε δεν παραδέχεται την μη βιωσιμότητα του χρέους για πολιτικούς λόγους. Κάθε τόσο εμφανίζεται μια ισορροπία του τρόμου η οποία λέει ας μη διαγράψετε το χρέος, αλλά υποχρεώστε τους να πάρουν μέτρα πέραν του μνημονίου».
Σύμφωνα με την κα Φωτίου, απέναντι σε αυτή την συγκυρία στην Ελλάδα θα έπρεπε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση αλλά «έχουμε μια εξαιρετικά ανεύθυνη, επικίνδυνη και ψευδή αντιπολίτευση».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: