Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Μητσοτάκης για συνεργασία με Δράση: «Η ΝΔ μεγαλώνει και διευρύνεται»

Αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων της ΝΔ αναλαμβάνει ο Γιάννης Καλλιάνος. Για κάλεσμα πατριωτικής ευθύνης μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας.
Την εκλογική συμπόρευση της «Δράσης» με τη ΝΔ ανακοίνωσαν κατόπιν συνάντησης που είχαν πριν λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το Θόδωρο Σκυλακάκη και άλλα στελέχη της Δράσης, η οποία όπως είναι φυσικό σταματάει την συνεργασία της με το Ποτάμι και αναστέλλει την αυτόνομη κομματική της δραστηριότητα.
Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και «ομάδα δράσης της ΝΔ για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, προσέλκυση επενδύσεων και προώθηση της εξωστρέφειας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» με επικεφαλής τον κ. Σκυλακάκη που θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις συναρμόδιους τομείς και γραμματείες της ΝΔ.
Την απόφαση της Δράσης να στηρίξει τη ΝΔ καλωσόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «η ΝΔ μεγαλώνει, διευρύνεται. Οι πολίτες, στη βάση της Συμφωνίας Αλήθειας που τους έχουμε προτείνει, πυκνώνουν τις τάξεις μας, δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία. Δεν θα τους απογοητεύσουμε».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι μόνο μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ρεαλιστικό να υλοποιήσει σήμερα μια σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια, στην οποία ελπίζουμε να συμμετάσχουν και άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Για τον σκοπό αυτό, η Δράση θέτει στη διάθεση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη όλες τις δυνάμεις της. Τα στελέχη, τις ιδέες και την πολιτική της προσπάθεια».
Στο πλαίσιο της διεύρυνσης και της ανανέωσης της ΝΔ ανακοινώθηκε επίσης και η ανάληψη των καθηκόντων του αναπληρωτή γραμματέα επιστημονικών φορέων από τον Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος πριν από λίγο καιρό αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων και προσχώρησε στη ΝΔ.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη την ανανέωση, τη διεύρυνση και την αξιοκρατία» σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κιλίλιας τονίζοντας ότι «είναι καλοδεχούμενοι όσοι ασπάζονται τις αρχές και τις αξίες της παράταξης» ενώ συμπλήρωσε ότι «κανένα κόμμα και κανένας πολίτης δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στο κάλεσμα πατριωτικής ευθύνης της ΝΔ» υπογραμμίζοντας ότι «το προσκλητήριο δεν σταματάει εδώ».

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: