Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Δημόσιο: Έτσι θα καλυφθούν οι κενές θέσεις των υπηρεσιών

“Με σταθερά και στοχευόμενα βήματα, αλλάζουμε την εικόνα του Δημοσίου. Το 2017 είναι έτος εφαρμογής μεταρρυθμίσεων”, επεσήμανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, είπε:
Αυτήν την περίοδο είμαστε στην φάση κατάρτισης των οργανισμών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων και των περιγραμμάτων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.
Θα γνωρίζουμε πού «χωλαίνει» η διοίκηση, που απαιτείται νέο προσωπικό και πού ενδεχομένως υπάρχει υπερκάλυψη των θέσεων.
Επιπλέον, δρομολογούμε σε συνέργεια με όλους τους φορείς απλουστεύσεις διαδικασιών, προκειμένου να μην χρειάζεσαι 20 δικαιολογητικά και άλλες τόσες υπογραφές για να διεκπεραιώσεις μια υπόθεση.
Στο πλαίσιο αυτό γίνεται πράξη και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και η ψηφιακή υπογραφή, προκειμένου να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να μην σπαταλούνται ατέλειωτες ώρες εργασίας.
Ο στόχος ήταν και είναι ένας:
Να πάψει επιτέλους ο πολίτης να ταλαιπωρείται και να μπορεί να κάνει με αξιοπρέπεια τη δουλειά του.
Η αντιπολίτευση για ακόμη μια φορά βρίσκεται σε σύγχυση.
Από τη μια πλευρά δεν ψηφίζει τα μέτρα μας, και από την άλλη μας κατηγορεί ότι έχουμε καθυστερήσει.
Σας απαντούμε.
Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών:
Το μητρώο συμβάλλει στην αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.
Πλέον, δεν θα τοποθετούνται οι εκλεκτοί και αρεστοί της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά οι καταλληλότεροι.
Κι εσείς, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, εσείς που έχετε κάνει καραμέλα την «αριστεία», δεν είδαμε να υπερψηφίζετε το εν λόγω νομοσχέδιο.
Σε ό,τι αφορά το νέο σύστημα κινητικότητας:
Η καθιέρωση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, όπως ψηφίστηκε με το ν. 4440/2016,  είναι αδιαμφισβήτητα μία σημαντική καινοτομία  για τη Δημόσια Διοίκηση.
Και αυτό, γιατί το συγκεκριμένο σύστημα καλύπτει το σύνολο των διοικητικών θέσεων του Δημοσίου Τομέα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν –για πρώτη φορά– πρόσβαση  στις  κενές θέσεις των υπηρεσιών που θα προκηρύσσονται τρεις (3) φορές το χρόνο  και θα αναρτώνται στο site του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Με αυτόν τον τρόπο, η μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων από μία  δημόσια υπηρεσία σε άλλη θα γίνεται με όρους αξιοκρατίας και διαφάνειας και βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους.
Βάζουμε, δηλαδή, τέλος στις πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία σύστασης του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ).
Σε σύντομο, δηλαδή, χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να διενεργηθούν οι κρίσεις για την στελέχωση των θέσεων ευθύνης».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: