Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών "Ο Φίλιππος"

Την 15/01/2017 η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» πραγματοποίησε μεσημεριανή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στο φιλόξενο χώρο του Restaurant “PIZZA HOUSE” στα Γιαννιτσά. Παρευρέθηκαν πλήθος μελών και φίλων της εταιρείας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Η Βουλευτής τ. Υπουργός κα. Τζάκρη Θεοδώρα
Ο Αντιπρόεδρος Δυτικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Δόντσιος Γεώργιος
Ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας κ. Πασσαλής Χρήστος
Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πέλλας κ.κ. Στεργιούλας Δημήτριος και Σαμόπουλος Νίκος
Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Πέλλας κ. Ανδρίτσος Ιωάννης
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών κα. Λαγομάτη Μαρία
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πέλλας κ. Αντωνίου Γεώργιος
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Γιαννιτσών κ. Αραμπατζής Σάκης
Ο εκπαιδευτικός, Συγγραφέας και Ιστορικός ερευνητής κ. Παπαλαζάρου Ιωάννης
Ο τ. Ευρωβουλευτής κ. Γκλαβάκης Ιωάννης
Ο τ. Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης Διονύσης
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πέλλας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΕΛΛΑ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» κ. Καστερίδης Στάθης
Η κα. Αποστολίδου Σταυρούλα από το Μικρό Μοναστήρι(Ζορμπά), η οποία φιλοτέχνησε την προτομή της ηρωικής δασκάλας του Μακεδονικού Αγώνα Ηλέκτρας(Βλέπε «Τα μυστικά του Βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα) και σύντομα πρόκειται να εκδώσει βιβλίο σχετικά με τη ζωή και τη δράση της.

Κατά τη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ‘’Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ’’ κ. Κάμτσης Κων/νος ανέφερε τα εξής:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Εκ μέρους του ΔΣ σας καλωσορίζω στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας. Είναι αφορμή να βρεθούμε σήμερα όλοι μαζί στη μεγάλη οικογένεια του ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Είναι στιγμές οικογενειακές και έτσι θέλουμε να σας βλέπουμε τα μέλη και τους φίλους μας. Εξάλλου μας συνδέει κάτι κοινό. Είναι το ενδιαφέρον μας για την παράδοση, την ιστορία, τον πολιτισμό. Φέτος κλείνουμε 25 χρόνια λειτουργίας. Είναι σημαντική για μας η διαπίστωση ότι ,παρά τα ανυπέρβλητα, κυρίως οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και ένταση, το έργο που ξεκίνησε από το 1992.
Ευχαριστούμε:
Τον τέως Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη Θεόδωρο, τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο και την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Ζωγράφου-Τσαντάκη Μαρία για το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Με τη γενναία οικονομική υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Πέλλας, αντιμετωπίστηκαν τα πλέον επείγοντα θέματα, όπως η στεγανοποίηση, ο ελαιοχρωματισμός, ο ηλεκτροφωτισμός του κτιρίου και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.
Απομένουν όμως αρκετές ακόμη εργασίες να γίνουν, όπως ο καθαρισμός και η συντήρηση των πολύτιμων εκθεμάτων, προκειμένου το Μουσείο να είναι και πάλι επισκέψιμο για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης.
Παρακαλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας για να ολοκληρώσουμε μαζί την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του μοναδικού ιστορικού και λαογραφικού Μουσείου της πόλης μας.
Ευχαριστούμε:
Tο Οινοποιείο του κ. Λίγα Θωμά, για την προσφορά κρασιών στους ομιλητές του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου. To Λογιστικό Γραφείο του κ. Πανίδη Αβραάμ, για την πολύτιμη συνδρομή του σε φοροτεχνικά θέματα.
Το κτηματομεσιτικό κέντρο «ΚΤΙΣΜΑ & ΓΗ»-ΚΑΜΤΣΗ-ΚΟΥΤΑΛΗ, για την δωρεάν παροχή υπηρεσιών.
Την κα. Ζωή Δόκα συζ. του αειμνήστου Δόκα Μιχαήλ, από τα ιδρυτικά μέλη μας, που μέχρι σήμερα μας στηρίζει με πολλούς τρόπους.
Την ΔΙΚΕΠΑ Πέλλας και τον Πρόεδρό της κ. Φάκα Απόστολο, καθώς και τον προκάτοχό του κ. Μπαλτζίδη Κωνσταντίνο για την αμέριστη συμπαράσταση τους.
Θερμές ευχαριστίες για τη βοήθεια που προσφέρουν προς την εταιρεία οι : Παρανός Μηνάς, Χατζηδήμου Ανδρέας, Κυριαζής Ελευθέριος και Πατσαβούδης Χρηστος.
Για το νέο χρόνο σας ευχόμαστε:
Χρόνια πολλά και ευτυχή, με αγάπη και ειρήνη
Με χαρά και με υγεία και με θεία ευλογία .
Αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για μας, τα παιδιά μας και την πατρίδα μας.
 
Κων/νος Κάμτσης - Πρόεδρος ΙΛΕΓ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: