Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Μ.Α. Πέλλας - Αναγέννηση Γ. (1-0)2-2. Έβαζε την Αναγέννηση... αλλά όχι και την μπάλα στα δίχτυα

Η ομάδα μας σήμερα δεν πήρε ότι άξιζε. Με ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά κυρίως μ' ένα εξαιρετικό δεύτερο στο οποίο κυριάρχησε, έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, όχι μόνο για να πάρει τη νίκη, αλλά να πετύχει και θρίαμβο! Η Αναγέννηση με μπασκετική ευστοχία, δημιούργησε μόλις τρεις καλές φάσεις σε ολόκληρο το παιχνίδι, πετυχαίνοντας 2 τέρματα στις δύο απ' αυτές, κι έχοντας κι ένα δοκάρι στην τρίτη!
Η Πέλλα που μπήκε καλά στο παιχνίδι, πήρε τον έλεγχο από το πρώτο ημίχρονο, έτρεχε πολύ περισσότερο από την επίσης καλογυμνασμένη Αναγέννηση σ' ένα παιχνίδι με αρκετά γρήγορο ρυθμό, κέρδιζε μονομαχίες, πέτυχε πρώτη τέρμα στο 30' με τον Σαλίκα να εκμεταλεύεται την εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και πάσα του Κατσαμακτσή, είχε τις πολύ καλές της ευκαιρίες με τους Μπουράκη, Ρέκο και Σαλίκα να διευρύνει το σκορ, κι έδειχνε εικόνα ομάδας που πολύ δύσκολα θα έχανε το τρίποντο.  Η Αναγέννηση στα παραπάνω είχε να αντιπαραβάλλει σκληρό παιχνίδι και μόλις μία προσπάθεια μπροστά στο τέρμα του Μουρζίδη, κι αυτή από εκτέλεση φάουλ πλάγια, όταν η μπάλα αποκρούστηκε από αμυντικό, πριν χτυπήσει στην εξωτερική μεριά της δεξιάς κάθετης δοκού του τερματοφύλακα της Πέλλας και έπειτα απομακρυνθεί. Με το φτωχό 1-0 τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο η Αναγέννηση αιφνιδίασε σχεδόν με το καλημέρα, όταν στο 50' από προσπάθεια του Κυζιρίδη και κόντρα από αμυντικό η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ξανθόπουλο, που με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Και κάπου εκεί, κι αφού οι ποδοσφαιριστές της Πέλλας χρειάστηκαν μερικά λεπτά να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί, άρχισε το γήπεδο να γέρνει! Η Πέλλα δημιουργούσε κι έχανε μεγάλες ευκαιρίες σχεδόν ανά πεντάλεπτο με κυριότερες αυτές των Σαλίκα, Μπρατσούδη και Κατσαμακτσή, με τον τελευταίο σε φάση για highlights να έχει και μονοκόμματο σουτ φωτοβολίδα στο οριζόντιο δοκάρι του Τομπουλίδη μετά από πάσα με το στήθος του Μπρατσούδη! Κι ενώ το γκολ έδειχνε θέμα χρόνου για τους γηπεδούχους, αυτό δεν ήρθε ποτέ, φτάνοντας αισίως για την Αναγέννηση στο 90' που μέχρι τότε διαχειριζόταν τον χρόνο μήπως κι αποφύγει την ήττα, όταν στην δεύτερη φορά που πάτησε στην αντίπαλη περιοχή μετά το 50' όταν και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, ο Αλεξανδρίδης εκμεταλεύθηκε την αδράνεια και σύγχιση στην άμυνα της Πέλλας και με κοντινό σουτ έγραψε το 1-2. Η Πέλλα που έβλεπε να χάνει τα πάντα σ' ένα ματς που ήταν όλο δικό της ξυπνώντας μνήμες του πρώτου αγώνα των Γιαννιτσών, κέρδισε στις καθυστερήσεις ένα φάουλ λίγα μέτρα κάτω από τη μεσαία γραμμή, φάουλ που εκτέλεσε απευθείας με πανέξυπνο τρόπο ο τερματοφύλακάς της Μουρζίδης, αιφνιδιάζοντας τον ομόλογό του Τομπουλίδη που ήταν σε κακή θέση και ισοφαρίζοντας στο 93' σε 2-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα! 
Αν κάποιος ζητάει δικαιοσύνη, καλά θα κάνει αυτή να μην την αναζητήσει στο ποδόσφαιρο! Η Πέλλα τα άξιζε όλα σήμερα και κόντεψε να μην πάρει τίποτα. Η Αναγέννηση δεν τ' άξιζε και κόντεψε να τα πάρει όλα! Αν υπάρχει θεός του ποδοσφαίρου, σήμερα στην Πέλλα αυτός σίγουρα ήταν άμπαλος! Γνωρίζαμε ότι η μπάλα συνήθως «τιμωρεί» όταν χάνεις τόσες και τόσο απίστευτες ευκαιρίες, όμως, απ' αυτή την «πνιγμένη» Αναγέννηση δεν το περιμέναμε. Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια, που και σήμερα δείξαν την αλλαγή νοοτροπίας και χαρακτήρα! Ρέκος Β.Ι., Σιάγκας, Κατσαμακτσής και Ιωσηφίδης ήταν στην πρώτη σειρά των διακριθέντων για την Πέλλα, ενώ οι Τομπουλίδης, Χαραβιτίδης και Κυζιρίδης ξεχώρισαν για την Αναγέννηση.
Με φειδώ στον πειθαρχικό έλεγχο για το σκληρό και πολλές φορές αντιαθλητικό παιχνίδι των φιλοξενουμένων ο γενικότερα καλός στη ροή του αγώνα κ. Κατεριάδης, άριστοι οι κ.κ. Δέλιος και Αλατζάς.
Η ομάδα την επόμενη και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, αγωνίζεται στους Προμάχους.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Πανταζίδης, Σιάγκας, Σιαματάς, Παναγιωτέλης(Ρέκος Π.Ι. 53'), Ιωσηφίδης, Μπουράκης, Ρέκος Β.Ι., Καρασμάνης(Μπρατσούδης 58'), Σαλίκας, Κατσαμακτσής. Απόντες: Γεωργιάδης, Στάγκος, Τζιότζιος, Πλιόγκας.
Αναγέννηση Γ.(Κουτίδης): Τομπουλίδης, Κοκκινίδης, Ξανθόπουλος, Ασλανίδης, Χαραβιτίδης, Γεωργίας, Κυζιρίδης, Αλεξανδρίδης Κ., Λαζαρίδης(Γιοβάνογλου 90'), Θεοδωρούδης, Κατηριάδης(Αλεξανδρίδης Γ. 68').














Δεν υπάρχουν σχόλια: