Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Α1 ερασιτεχνική - 26η αγωνιστική: Α.Σ. Πρόμαχοι - Μ.Α. Πέλλας

Φινάλε στο φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα μας, με το εκτός έδρας παιχνίδι στους Προμάχους την Κυριακή, ίσως στο μακρυνότερο από την Πέλλα γήπεδο της κατηγορίας. Αν και εκ πρώτης όψεως το παιχνίδι φαντάζει αδιάφορο για τον Μ.Α. Πέλλας, εντούτοις δεν είναι και τόσο... Είπαμε τα κίνητρα αν είσαι φιλόδοξος και σέβεσαι τον εαυτό σου, τα βρίσκεις ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν...
Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση αγωνιστικά τηρουμένων των αναλογιών αυτή την περίοδο και παρά τα αρκετά προβλήματα απουσιών, δείχνει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο στα περισσότερα παιχνίδια. Το κίνητρο στο οποίο αναφέρθηκα παραπάνω δεν είναι άλλο απ' την κατάληψη της 3ης ιδιαιτέρως τιμητικής για την ομάδα μας θέσης. Για πολλές άλλες ομάδες της κατηγορίας «μισθοφόρων» ποδοσφαιριστών, ίσως αυτή να μην λέει τίποτα, όμως για τη δική μας νεανική και νεότευκτη ομάδα, αποτελεί δέλεαρ και ένα είδος επιβράβευσης για την φετινή προσπάθεια και παρουσία. Σίγουρα χρειάζεται έναν συνδυασμό, αλλά είναι αλήθεια όχι και τόσο απίθανων αποτελεσμάτων, με το «σενάριο» με μια νίκη την Κυριακή να δείχνει αρκετά ρεαλιστικό. Μπορεί να τα καταφέρει και το βέβαιο είναι ότι θα το προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις και μέσα, όπως το έχει κάνει επιτυχώς ή ανεπιτυχώς φέτος σε όλα τα γήπεδα με όλους τους αντιπάλους.
Οι Πρόμαχοι στην κρισιμότερη καμπή του πρωταθλήματος, έχασαν τρόπον τινά «εν μία νυκτί» ότι είχαν κατακτήσει με πολύ κόπο όλη τη χρονιά, παίρνοντας αποτελέσματα ακόμα και σε πολύ δύσκολες έδρες. Τώρα πλέον η κατάσταση δεν είναι στα πόδια τους σε ότι αφορά κυρίως το πλεονέκτημα της έδρας, αφού εκτός των άλλων, εμφανίστηκαν «λίγοι και ανεπαρκείς» στο ματς της χρονιάς την προηγούμενη αγωνιστική στις Αμπελειές, με τους αντιπάλους τους να μην είναι τίποτα το φοβερό και τρομερό. Τώρα ζητούν καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα με τις Αμπελειές για να «σώσουν» τα play out, έστω στην χειρότερη των περιπτώσεων και με μειονέκτημα έδρας. Είχαν την ευκαιρία τους με τα συνεχόμενα «match ball» να δέσουν τουλάχιστον το πλεονέκτημα, αλλά στα τελευταία τρία παιχνίδια συνέλεξαν μόλις έναν βαθμό, πετώντας στα «σκουπίδια» την όποια διαφορά είχαν χτίσει τόσο με τους από πάνω Καλή και Μελίσσι, όσο και πολύ περισσότερο από κάτω με τις Αμπελειές. Έχουν κερδίσει εντός έδρας μόνο τις τρεις ομάδες από τον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα Αμπελειές, Αρσένι, Σταυροδρόμι και το Μάνδαλο από τις λίγο πιο πάνω. Παρουσιάζουν μια μάλλον «οδυνηρή» ισορροπία στα γκολ που πετυχαίνουν και δέχονται στην έδρα τους, έχοντας απολογισμό 16 ΥΠΕΡ και 17 ΚΑΤΑ τέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: