Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Στις 22 Μαΐου η συνολική συμφωνία

Καλό κλίμα για την Ελλάδα στο Euro Working Group. "Βάση" για την εκταμίευση της δόσης το πακέτο μέτρων. Το Eurogroup θα εγκρίνει τη συμφωνία στη συνεδρίαση της 22ας Μαΐου. Αγώνας δρόμου για το οικονομικό επιτελείο.
Θετικά υποδέχθηκε το EWG την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών σχετικά με το πακέτο μέτρων, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, μετά από την υλοποίηση των συμφωνημένων προαπαιτούμενων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες σε συνεργασία με εκπροσώπους των θεσμών, που ήταν παρόντες οριστικοποίησαν το περιεχόμενο των εφαρμοστικών νόμων, που θα πρέπει να ψηφιστούν και των αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων, που είναι απαραίτητα για την εφαρμογή των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων της Τρίτης .
Σύμφωνα με ανακοίνωση του σώματος, τo Eurogroup θα μπορούσε να εγκρίνει το πακέτο πολιτικής συμφωνίας και τους όρους της επόμενης εκταμίευσης της δόσης των 7 δισ. ευρώ και να ξεκινήσει άμεσα την συζήτηση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο εγγύς μέλλον, με βάση τη συμφωνία του Μαΐου του 2016.
Πλέον οι ελληνικές αρχές θα έχουν ένα διάστημα 10 ημερών από την σημερινή συνεδρίαση του Euro working group μέχρι και την επόμενη συνεδρίαση του οργάνου στις 15 του μήνα, ώστε να ψηφιστούν τα μέτρα της συμφωνίας.
Βασικός στόχος να εξασφαλιστεί η έγκαιρη εκταμίευση δόση των 7 δισ ευρώ, που θα δώσει βαθιά ανάσα.

Τάσος Δασόπουλος 
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: