Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Κικίλιας: Καλούμε τον Τσίπρα να νομοθετήσει τις προτάσεις Μητσοτάκη

Για οριζόντια ανακούφιση της κοινωνίας κάνει λόγο η ΝΔ και χαρακτηρίζει ψεύτικα τα κυβερνητικά αντίμετρα.
Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να νομοθετήσει άμεσα τα μέτρα που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε εκ νέου η ΝΔ δια μέσου του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αν ήθελαν να ανακουφίσουν στοιχειωδώς και οριζόντια τον ελληνικό λαό, θα έπρεπε να υιοθετήσουν – τώρα και όχι το 2019 – την πρόταση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιστροφή στην ελληνική κοινωνία τμήματος του πλεονάσματος».
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα και την πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, έκανε λόγο για οριζόντια ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να αφήσει τις υπεκφυγές» καθώς όπως είπε «με μια τέτοια απόφαση τηρούνται οι συμφωνίες με τους εταίρους».
Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε «ψευτοαντίμετρα» τα κυβερνητικά αντίμετρα τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα τα ψηφίσει διότι «θα ήταν σαν να συμφωνούμε στα σκληρά μέτρα λιτότητας».
Στη ΝΔ διευκρινίζουν ότι τα γαλάζια αντίμετρα αφορούν το 2017 στο πλαίσιο της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος και υποστηρίζουν ότι με διακυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορούν να διατηρηθούν τέτοια μέτρα οριζόντιας φοροελάφρυνσης στο πλαίσιο ενός διαφορετικού μίγματος πολιτικής. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι το αίτημα των πρόωρων εκλογών για τη ΝΔ παραμένει ακόμα και να υιοθετούσε η κυβέρνηση τα γαλάζια αντίμετρα, καθώς όπως επισημαίνουν πηγές της ΝΔ, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα αντίμετρα θα εξαρτώνται από την επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων για την οποία δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ούτε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: