Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ni banquier ni facho, ούτε τραπεζίτης ούτε φασίστας

Το δίλλημα των Γάλλων αυτή την Κυριακή είναι αν θα ψηφίσουν Μακρόν ή Λεπέν, τον banquier ή την facho. Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε Marine Le Pen για προφανείς λόγους, που δεν χρειάζεται να αναπτυχθούν εδώ, λέει ένας αρθρογράφος στο blog AgoraVox. Αλλά ούτε Μακρόν. Γιατί εκείνοι που πιστεύουν με καλή πίστη ότι ψηφίζοντας Macron θα αντιταχθούν στο «φασισμό» κάνουν μεγάλο λάθος. Γιατί δεν είναι τα δήθεν επαναστατικά οράματα που κάνουν το φασισμό, είναι η βούληση της χρηματιστικής ολιγαρχίας να ελέγχει τα πάντα απόλυτα. Και ο εκπρόσωπος σήμερα της οικονομικής ολιγαρχίας βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας και ονομάζεται Ε. Μακρόν.
Ο Τύπος, που κατευθύνεται από την οικονομική ολιγαρχία, έχει μόνο λόγια αγάπης για τον Μακρόν. Επιτίθεται μάλιστα εναντίον εκείνων, όπως ο Jean-Luc Mélenchon, που τολμούν να μην υποβάλουν τα διαπιστευτήριά τους στον εκλεκτό τους.
Ο Μακρόν περιβάλλεται από όλους αυτούς που η αντιλαϊκή πολιτική εδώ και πενήντα χρόνια, δημιούργησε, δηλαδή αντιδραστικούς ηγέτες από τη δεξιά και την κεντρο-αριστερά, συμπεριλαμβανομένων και «αντιφασιστών», όπως ο Gattaz, πρόεδρος της Medef ή του Laurence Parisot, που είναι ο πρώην πρόεδρός της. Όλοι τάσσονται εναντίον του φασισμού και υπέρ του Μακρόν!
Κανείς δεν μιλάει για το πρόγραμμα του Μακρόν. Κανείς δεν λέει ότι ο Μακρόν  αντιπροσωπεύει όχι μόνο την ολιγαρχία στη Γαλλία, αλλά και την παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία του Βερολίνου, της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του ΝΑΤΟ.
Τελικά, μας λένε ότι για να μην έρθει η ακροδεξιά της Λεπέν θα πρέπει να ψηφίσουμε τον νεοφιλελεύθερο Μακρόν. Δηλαδή, από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Υπάρχει άραγε εναλλακτική απέναντι σ’ αυτή την παγίδα;
Κάποιοι προτείνουν ni banquier ni facho, δηλαδή «ούτε τραπεζίτης ούτε φασίστας». 

Πηγή: artinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: