Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Capital controls: Τι αλλάζει από σήμερα

Σε ισχύ είναι από σήμερα, τα νέα μέτρα χαλάρωσης των capital controls, που έχουν αντίκτυπο τόσο στους καταθέτες όσο στις εταιρίες και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Σ’ ό,τι αφορά στους καταθέτες, από σήμερα δίνεται η δυνατότητα ανάληψης 1.800 ευρώ σωρευτικά ανά μήνα, με μια ισχυρή υποσημείωση.
Επιπρόσθετη ανάληψη άνω του ποσού των 1.800 ευρώ, ισχύει μόνο για όσους καταθέτουν φυσικό χρήμα στην τράπεζα (ανάληψη έως και το 100% των ποσών που καταθέτουν) και για εμβάσματα από το εξωτερικό (ανάληψη του 50% του ποσού του εμβάσματος).
Από σήμερα  επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας από εργαζόμενο σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εκτός αυτού στο οποίο ήδη τηρεί λογαριασμό, εφόσον ο νέος εργοδότης του καταβάλλει τη μισθοδοσία σε διαφορετικό πιστωτικό ίδρυμα από αυτό στο οποίο τηρεί λογαριασμό ο εργαζόμενος. 
Επίσης δίνεται το «πράσινο φως» στους επαγγελματίες αγρότες, να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό εφόσον δεν τηρείται ήδη άλλος λογαριασμός.
Παράλληλα επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 50% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, μεταφέρονται από την αλλοδαπή με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς, που τηρούνται σε πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Πηγή: Sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: