Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δόξα Μανδάλου - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (3-0)4-0. Τον χτύπησε ποδοσφαιρικός «κυκλώνας» στο Μάνδαλο!

«Ακραία ποδοσφαιρικά φαινόμενα» σήμερα στο Μάνδαλο, με τον Μ.Α. Πέλλας να βρίσκεται για 60 λεπτά σε «ποδοσφαιρικό κυκλώνα» και να διασύρεται απόλυτα δίκαια, από την καλύτερη και πιο ουσιαστική Δόξα. Τακτικά, ομαδικά και ατομικά λάθη, οδήγησαν σε μια από τις πιο βαριές ήττες που γνώρισε ποτέ η Πέλλα σε πρεμιέρα πρωταθλήματος της Α1 ερασιτεχνικής.
Πειραματική τακτική απέναντι σε μια ομάδα παλιά γνώριμη και εύκολα προβλέψιμη, ατυχή και «ασύμμετρα» μαρκαρίσματα σε όλους τους χώρους, πολλά λάθη και αρκετά κακή αγωνιστική εικόνα για μια περίπου ώρα αγώνα, έφεραν την Πέλλα χωρίς να το καταλάβει καλά καλά, να ζει ένα «εφιάλτη» και το χειρότερο να δυσκολεύεται και να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Μάλλον ακόμα ισχυρότερο χτύπημα κι από τα τρία γρήγορα πανομοιότυπα τέρματα που δέχθηκε η Πέλλα, αποτέλεσε το ψυχολογικό, κι αυτό ήταν εμφανές σχεδόν σε κάθε προσπάθεια αμυντική ή επιθετική σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Γι' αυτό και οι όποιες καλές προσπάθειες για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ήταν στην πλειοψηφία τους ημιτελείς.
Η Δόξα δεν εξέπληξε με την παρουσία της, αφού το παιχνίδι της είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους και σήμερα οι ποιοτικοί μέσοι και επιθετικοί της, βρήκαν ανέλπιστα και απρόσμενα εύκολα τους χώρους που έψαχναν και περίμεναν, με αποτέλεσμα να αξιοποιήσουν στο έπακρο σχεδόν όλες τις καλές και γρήγορες επιθετικές προσπάθειες που δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο και να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Καραδήμος(15',17') και Αναστασιάδης(30') ήταν οι σκόρερς του Μανδάλου στο πρώτο ημίχρονο. Δηλαδή με λίγα λόγια, οι συνήθεις σκόρερς, με τον συνήθη τρόπο δημιουργίας και σκοραρίσματος...
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με συνεχόμενα αμυντικά λάθη της Πέλλας, ένα από τα οποία στο 60', κόστισε και το 4ο τέρμα των γηπεδούχων με σκόρερ τον Σαββίδη, το οποίο έσβησε οριστικά κάθε αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα. Η αντίδραση της Πέλλας που ουσιαστικά άρχισε πιο πειστικά μετά το 4ο γκολ και που ήταν πολύ καλύτερη των γηπεδούχων στο τελευταίο ημίωρο, αλλά με το «τρένο χαμένο» προ πολλού, το μόνο που απέφερε, ήταν οι αρκετές καλές δυστυχώς όμως χαμένες ευκαιρίες, που δεν άλλαξαν κάτι και ούτε κατάφεραν να μετριάσουν έστω την εικόνα μιας πολύ βαριάς -όχι μόνο για την έκταση του σκορ- και δίκαιης ήττας.
Άριστη η διαιτητική τριπλέτα των Γιουματζίδη, Τσαλκάνη και Σηπάκη.
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδας μας αντιμετωπίζει στην Πέλλα την Δόξα Μελισσίου.
Οι συνθέσεις
Δόξα Μανδάλου(Αντωνάς): Μπόϊκος, Σαββίδης, Τουρατζίδης, Μαυρομάτης, Τζούρτζος, Cullhaj(Κουτρούμπαλος 74'), Τόπκας, Αποστολούδας(Ιωαννίδης 49'), Μπουρνάζης(Τσιλογλανίδης 65'), Αναστασιάδης(Παπαδόπουλος 80'), Καραδήμος.
Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης) Δομουκτσίδης, Μαλλόλι, Βασιλάκογλου, Σιαματάς(Αβραάμ 46'), Πλιόγκας, Τανταλίδης, Τοπάλης(Τοπάλης 68'), Ζούζουλας, Μπρατσούδης, Γουστέρης, Μπουράκης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: