Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Υπ. Εργασίας: «Καμία αύξηση ορίων ηλικίας δεν συμφωνήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση»

«Η διαστρέβλωση της αλήθειας και η επιχείρηση τρομοκράτησης των ασφαλισμένων χαρακτηρίζουν το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά"» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι καμία αύξηση ορίων ηλικίας δεν συμφωνήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση.
Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι ισχυρισμοί του δημοσιεύματος περί «σύνταξης στα 70» με δήθεν «κρυφή ρήτρα που υπέγραψε η κυβέρνηση» είναι απολύτως ψευδείς και στοχεύουν στον εκφοβισμό των ασφαλισμένων. Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, η διάταξη που αναφέρεται στη σύνδεση του προσδόκιμου ζωής με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, ψηφίστηκε το 2010 με το νόμο 3863 (άρθρο 11 παρ. 3).
«Καμία αύξηση ορίων ηλικίας δεν συμφωνήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση. Τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που ισχύουν θεσμοθετήθηκαν με το νόμο 4093/12 και είναι 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης ή 67 έτη με 15 χρόνια ασφάλισης. Τα κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα που υπαγορεύονται από αντιπολιτευτικό οίστρο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν μπορούν να πείσουν κανέναν» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: