Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

«Οι μόνες μεταβιβάσεις αρχαιολογικών χώρων είναι αυτές που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση»

«Δεν τίθεται κανένα θέμα μεταβίβασης στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, ούτε ακινήτων όπως αρχαιολογικοί χώροι, ούτε ακινήτων όπως είναι τα μνημεία, ο αιγιαλός, οι παραλίες, οι δασικές εκτάσεις, οι περιοχές NATURA» τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.
«Είναι προφανές, και με βάση την κοινή λογική και με βάση τη σχετική νομοθεσία, πως όλα αυτά είναι ειδικές κατηγορίες, είναι εκτός συναλλαγής, όπως ακριβώς αναφέρει ο νόμος. Αυτά εξαιρούνται και εκ των πραγμάτων δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης. Το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ, και σε αυτό δεν χωρούν καθόλου παρερμηνείες» σημείωσε η υφυπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τροπολογία της ΔΗΣΥ που κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή. «Οι μόνες μεταβιβάσεις αρχαιολογικών χώρων και ακινήτων τέτοιου είδους είναι οι μεταβιβάσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν ξεχνάμε τα ακίνητα της Πλάκας ή το κτίριο που στεγάζεται το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, και είναι ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ. Χαίρομαι που η αντιπολίτευση έχει, πλέον, την κοινή γραμμή με εμάς ότι δεν θα μεταβιβαστούν τέτοια ακίνητα. Και η υπουργική απόφαση δεν σημαίνει αυτομάτως τη μεταφορά των ακινήτων αλλά τον έλεγχο τους» πρόσθεσε.
Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στις προοπτικές για συντάξεις και αφορολόγητο και επέκρινε τη στάση της ΝΔ. «Έχετε πολύ μεγάλο άγχος αν θα υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να τα νομοθετήσει χωρίς να συμφωνεί μαζί τους διότι όλοι ξέρουμε πως δεν είναι αναπτυξιακά» επισήμανε απευθυνόμενη στα έδρανα της ΝΔ και επέμεινε: «Αν κάτι είναι ξεκάθαρο, μετά τις ανακοινώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, είναι πως η ΝΔ προωθεί οικονομικό πρόγραμμα προς όφελος της οικονομικής ελίτ και εμπόδιο στα σχέδιά της είναι το να μπορέσει η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο. Εκεί οφείλεται και η μεγάλη ανησυχία στελεχών σας που ρωτούσαν απεγνωσμένα αξιωματούχους της ΕΕ αν θα προχωρήσουν οι περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: