Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Θρησκοληψίες

Το γρουσουζέψαμε, θαρρώ, κι ας μη θεωρώ αποδεκτές τις προλήψεις. Δεν προλάβαμε να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς στήλης και ακραία καιρικά φαινόμενα με την κωδική ονομασία «Ξενοφών» πλήττουν απ’ άκρου εις άκρον τη χώρα. Πτώση του υδράργυρου και χιόνια στα ορεινά, συνεπικουρούμενα από θυελλώδεις βοριάδες τρίζουν τα δόντια προειδοποιώντας πως το ξανθό καλοκαιράκι παρήλθε για φέτος και εισερχόμεθα οσονούπω στον σκοτεινό χειμώνα. Κι ενώ οι μετεωρολόγοι αναμένουν απόψε μεσογειακό κυκλώνα να σαρώσει το νότιο Ιόνιο, ο τροπικός τυφών «Αριστείδης ο άδικος, αχαρακτήριστος και αχάριστος» αναστατώνει το κέντρο των Αθηνών.
Υπερίπτανται οι κλειστές ισοβαρείς καμπύλες του πάνω απ’ τον αριθμό 28 της οδού Καρόλου στο Μεταξουργείο. Δεν ξεριζώνονται δέντρα, στέγες και σκέπαστρα στη δίνη του, όχι. Είναι μυστήριες οι θεομηνίες του Σεπτεμβρίου. Εξαφανίζουν βουλευτές των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, της Ενωσης Κεντρώων εν προκειμένω. Μετά τις αποχωρήσεις Καρρά, που αναζήτησε θαλπωρή χαλαρά στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της παμμέγιστης κοσμηματοπώλισσας Μεγαλοοικονόμου, ήτις τώρα κοσμεί την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιου Κατσιαντώνη, ο οποίος απέδρασε για τη Νου Δου της εποχής μετά τον Αντώνη, έτερος εκπρόσωπος, πονηρός κι απρόσωπος, την κοπάνησε ακροποδητί από τις συμπαγείς γραμμές της ιστορικής παρατάξεως.
Φως φανάρι πως το πλοίο μπάζει νερά, οπότε ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Πρώτα πρώτα, ως γνωστόν, το εγκαταλείπουν τα τρωκτικά κι η σαβούρα. Ο άριστος Αρίστος Φωκάς δηλώνει πια ανεξάρτητος. Ωσπου να τρουπώσει σε κάνα συνδυασμό του δικομματισμού, μπας και επανεκλεγεί. Είναι γλυκές οι καρέκλες της Βουλής, βολικές· άπαξ κι αράξεις στο κάθισμα και τη ράχη τους, δεν ξεκολλάς ούτε με γερανό. Το γνωρίζει καλά ο Αρης, καθότι επιπλοποιός.
Ωφελιμιστή δεν τον λες εύκολα. Εκτός από τα συλλαλητήρια των οπαδών του ΠΑΟΚ και των πολέμιων της Συμφωνίας των Πρεσπών, συμμετέχει ενεργά στο φιλανθρωπικό σωματείο αγάπης και προσφοράς «Γέροντας Παΐσιος», το διορατικό χάρισμα του οποίου χρησιμοποιεί ως οδηγό για την πολιτική του ανέλιξη. Ο Λεβέντης κατήγγειλε, ασφαλώς, τις υποχθόνιες δυνάμεις, αίτινες εξυφαίνουν εναντίον του σχέδιο αποστασίας και ανωμαλίας.
Νισάφι πια με τους τυχάρπαστους, που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους και τους τοποθέτησε ο πρόεδρος σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου κι από ’κεί στα έδρανα του Κοινοβουλίου, όπου θρονιάστηκαν και ιδού τώρα τα ολέθρια αποτελέσματα: όξος και χολή ποτίζουν τον ευεργέτη τους. Ο μαρτυριάρης Βασίλης αποκάλυψε ότι η Δώρα Μεγαλοοικονόμου τού πήγε δώρο εικόνισμα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας για να τη βάλει πάνω πάνω στη λίστα. Η ίδια είχε εξομολογηθεί πως, όταν τον γνώρισε, περιοδεύοντα έξω απ’ το μαγαζί της, του χάρισε ευμέγεθες σταυρουδάκι, προτού τον ζαλικώσει με τον σταυρό του μαρτυρίου. Ποιος ξέρει τι κομποσκοίνια τού κουβάλησε ο αγύρτης Φωκάς για να τον καλοπιάσει. Τώρα κατεβάζει καντήλια ο θρησκόληπτος αρχηγός.

Συντάκτης: Δημήτρης Νανούρης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: